Naslovnica > PREDSTAVE > Nemreš pobjeć od nedjelje

Nemreš pobjeć od nedjelje

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Dan prije Valentinova u Koprivnici imate priliku pogledati predstavu o mladom paru koji nije siguran ima li smisla ostati zajedno.
autorski tim funkcija
Tena Štivičićautor teksta
Dario Harjačekredatelj
Dario Harjačekscenograf
Marita Ćopokostimograf
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla

Nemreš pobjeć od nedelje je drama Tene Štivičić nastala 1999. godine. Praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih, nagrađena je Rektorovom nagradom i nagradom 'Marin Držić'.

Tena Štivičić završila je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a trenutno živi i radi u Londonu. Napisala je drame Na samrti, Nemreš pobjeć od nedelje, Parsifal, Bilježnica Robija K, Dvije, Fragile i Sedam dana u Zagrebu.

U drami Nemreš pobjeć od nedelje mladi par preispituje svoju vezu i svoj stil života. Kroz međusobne dijaloge, ali i velik broj monologa On i Ona nas provode kroz cijelu svoju vezu, romantični početak te niz uspona i padova svojstvenih svakoj vezi. Ona misli da je On previše ležeran, a On misli da se Ona uzrujava oko gluposti. On se tenzija rješava povremenim druženjem sa svojim frendovima koje Ona zove Glup i Gluplji, a Ona nedeljne depresije liječi teglama višanja.

Režije se u koprivničkom kazalištu prihvatio Dario Harjaček, čiji je posljedji projekt, Alabama, nedavno imao premijeru u Gavelli.

Predstava je nastala u produkciji Ludens teatra koji je osnovan 2006. u Koprivnici. Osnovali su ga Sven Šestak, Jelena Hadži – Manev i Tanja Novak.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE