Login za korisnike

Nemreš pobjeć od nedjelje

Dan prije Valentinova u Koprivnici imate priliku pogledati predstavu o mladom paru koji nije siguran ima li smisla ostati zajedno.

***

Nemreš pobjeć od nedelje je drama Tene Štivičić nastala 1999. godine. Praizvedena je u Zagrebačkom kazalištu mladih, nagrađena je Rektorovom nagradom i nagradom 'Marin Držić'.

Tena Štivičić završila je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a trenutno živi i radi u Londonu. Napisala je drame Na samrti, Nemreš pobjeć od nedelje, Parsifal, Bilježnica Robija K, Dvije, Fragile i Sedam dana u Zagrebu.

U drami Nemreš pobjeć od nedelje mladi par preispituje svoju vezu i svoj stil života. Kroz međusobne dijaloge, ali i velik broj monologa On i Ona nas provode kroz cijelu svoju vezu, romantični početak te niz uspona i padova svojstvenih svakoj vezi. Ona misli da je On previše ležeran, a On misli da se Ona uzrujava oko gluposti. On se tenzija rješava povremenim druženjem sa svojim frendovima koje Ona zove Glup i Gluplji, a Ona nedeljne depresije liječi teglama višanja.

Režije se u koprivničkom kazalištu prihvatio Dario Harjaček, čiji je posljedji projekt, Alabama, nedavno imao premijeru u Gavelli.

Predstava je nastala u produkciji Ludens teatra koji je osnovan 2006. u Koprivnici. Osnovali su ga Sven Šestak, Jelena Hadži – Manev i Tanja Novak.

autorski tim
Tena Štivičićautor teksta
Dario Harjačekredatelj
Marita Ćopokostimograf
Zdravko Stolnikoblikovatelj svjetla

izvođači
Filip Juričić
Jelena Hadži-Manev

Odgovori