Nastup

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
U Zagrebačkom kazalištu mladih možete pogledati novu predstavu Matije Ferlina, jednog od najperspektivnijih mladih hrvatskih koreografa.
autorski tim funkcija
Desanka Stjepanovićkostimograf
Mauricio Ferlinscenograf
Matija Ferlinautor
Matija Ferlinkoreograf
Matija Ferlinoblikovatelj svjetla
Danko Stjepanovićfotograf
Branko Bankovićproducent
Aleksandar Sale Čavlekoblikovatelj svjetla

Predstava Nastup nastala je u koprodukciji Studija za suvremeni ples i Istarskog narodnog kazališta te u suradnji s kanadskom izdavačkom kućom Constellation records.

Nastup je neka vrsta eksperimentalnog projekta, temeljenog na Sustavu koji se pak temelji na osobnim, autorskim premisama vezanim uz tekst.

U dvanaest koreografskih cjelina, nastalih u zajedničkom radu s izvođačicama, Matija Ferlin bavi se plesom kao formom, čistim pokretom, lišenim bilo kakvih referenci, predznanja, zadanosti, pravila pa i interpretacije.

U predstavi je naglasak stavljen na virtuoznost izvođenja, na kvalitetu pokreta. Inzistira se na izostanku bilo kakvog značenja samog pokreta.

Važan dio predstave čini i glazbena podloga; razni bendovi gore spomenute izdavačke kuće Constellation records kao što su Do Make Say Think, Sandro Perri, Hangedup, A St. Mount Zion, Godspeed You Black Emperor, Re:, Exhaust, Vic Chesnutt...

Nastup

Matija Ferlin diplomirao je na School of New Dance Development u Amsterdamu. Dvije je godine proveo u Berlinu, u kompaniji Sashe Waltz. Iako ne živi cijelo vrijeme u Hrvatskoj, živi na nekoliko relacija, u zadnjih nekoliko godina s još nekoliko povratnika plesača pokušava unaprijediti plesnu scenu u Puli.

Njegovi zadnji projekti su The Most Together We've Ever Been, sad sam/almost 6, Drugo za jedno i Sad Sam.

Nastup etimološki označava:
1 _ snažan i nagao nailazak čega (bolesti, vojske, osjećaja itd.)
2 _ izlazak pred publiku u okviru kakve priredbe, programa itd. [imati nastup]
3 _ držanje, početni dojam u ophođenju s drugima [siguran nastup]
Tri navedena značenja imenice nastup kao i sama riječ dobivaju prošireno i potpunije značenje njenim slobodnim i doslovnim prijevodom na engleski kao on–formance, sugerirajući nekoliko novih značenja; neku strukturu kojoj je korijen u pojmu per–formance, neko stanje izvedbe koje traje, i na kraju, govor, mišljenje, komentar o–nečemu.

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE