Search
Close this search box.

Errance

GODINA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Errance na glazbu Björk i proslavaljenog hrvatskog skladatelja Ive Maleca, priča je o želji za izražavanjem i nesposobnosti da se nađu prave riječi.
autorski tim funkcija
Kettly Noëlkoreograf
Kettly Noëlscenograf
Ivo Malecskladatelj
Björkskladatelj
Cyril Monteiloblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Kettly Noël

Željeti nešto reći, a ne biti u stanju naći prave riječi. Izraziti neopisivo. Izvještavati o povredama i sramoti, ali i o ljubavi i bezbrižnosti. Koreografija Kettly Noël, Errance, svoju vitalnost pronalazi u njezinom snažnom, ekspresivnom karakteru. Njome nam želi pokazati transformacije koje je se događaju u tijelu tijekom procesa sjećanja. A čineći to, istražuje same granice mogućeg.

Kettly Noël odrasla je na kreolskom Haitiju, a trupi Patricka Lacroixa pridružila se u 17. godini. Ranih 1990-tih, prešla je u Pariz gdje je osnovala svoju prvu trupu.

1996. pokrenula je humanitarni projekt u Beninu i radila s mladima iz siromašnih četvrti Cotonoua, istovremeno istražujući korijene suvremenog afričkog plesa.

1999. odlazi na Mali gdje opet osniva vlastiti ansambl. 2002. pokreće koreografski centar u prijestolnici Bamako, u kojem je 2004. organizirala i plesni festival.

Paralelno s radom vlastite trupe, Noël je nastavila i svoja koreografska istraživanja korijena pokreta i njihovih zajedničkih izvora.

Njezini recenti radovi su Cousin Cousine 2001, Tichelbe 2002 (treća nagrada na 5. susretu koreografa Afrike i Indijskog oceana na Madagaskaru, Nagrada RFI Discovery Dance), Gaou 2005, te solo, Errance .

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE