Login za korisnike

I am 1984.

Novi projekt koautorske umjetničke organizacije Kombinirane operacije za početnu točku uzima 1984. godinu, koju doživljava kroz društvene i političke događaje, ali i kroz privatnu i subjektivnu sferu.

***

I am 1984. novi je projekt k.o-a odnosno kombiniranih operacija osnovanih 1998. godine, i iza čijeg imena se trenutačno krije trojac različite umjetničke pozadine te nekoherentnog izvođačkog interesa. Željka Sančanin kao koreografkinja i plesačica, Saša Božić, redatelj i plesni dramaturg, te Barbara Matijević, također koreografkinja i plesačica, a od 1998 proizvode preko 10 zajedničkih projekata, od kojih ste neke već mogli vidjeti i na festivalima poput Eurokaza.

Njihov najnovijih projekt pod imenom I am 1984. kao početnu točku umjetničkog stvaralaštva, uzima fiksirani vremenski period, naravno, 1984. godinu, a značaj upravo te godine ne određuju ničim bitnim, pa se tako čak ograđuju i od romana Georga Orwella. Odabir je bio, kažu, nasumičan, a sadržaj iza četveroznamenkastog broja se popunjava kako važnim povijesnim, društvenim i političkim događajima, tako i privatnim, subjektivnim diskursom autora predstave, što rezultira dramskim tekstom Barbare Matijević i Giuseppea Chicoe, talijanskog suvremenog plesača, te gdje taj tekst uzima obrise koreografije.

autorski tim
Giuseppe Chicoautor teksta
Barbara Matijevićkoreograf
Željka Sančaninkoreograf
Saša Božićredatelj

izvođači
Barbara Matijević
Željka Sančanin

Odgovori