Login za korisnike

I am 1984.

Novi projekt koautorske umjetničke organizacije Kombinirane operacije za početnu točku uzima 1984. godinu, koju doživljava kroz društvene i političke događaje, ali i kroz privatnu i subjektivnu sferu.

***

I am 1984. novi je projekt k.o-a odnosno kombiniranih operacija osnovanih 1998. godine, i iza čijeg imena se trenutačno krije trojac različite umjetničke pozadine te nekoherentnog izvođačkog interesa. Željka Sančanin kao koreografkinja i plesačica, Saša Božić, redatelj i plesni dramaturg, te Barbara Matijević, također koreografkinja i plesačica, a od 1998 proizvode preko 10 zajedničkih projekata, od kojih ste neke već mogli vidjeti i na festivalima poput Eurokaza.

Njihov najnovijih projekt pod imenom I am 1984. kao početnu točku umjetničkog stvaralaštva, uzima fiksirani vremenski period, naravno, 1984. godinu, a značaj upravo te godine ne određuju ničim bitnim, pa se tako čak ograđuju i od romana Georga Orwella. Odabir je bio, kažu, nasumičan, a sadržaj iza četveroznamenkastog broja se popunjava kako važnim povijesnim, društvenim i političkim događajima, tako i privatnim, subjektivnim diskursom autora predstave, što rezultira dramskim tekstom Barbare Matijević i Giuseppea Chicoe, talijanskog suvremenog plesača, te gdje taj tekst uzima obrise koreografije.

autorski tim
Giuseppe Chicoautor teksta
Barbara Matijevićkoreograf
Željka Sančaninkoreograf
Saša Božićredatelj

izvođači
Barbara Matijević
Željka Sančanin

Odgovori

POVEZANE VIJESTI