Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Igra u Ankari

Igra u Ankari

Predstava 'Igra', nastala prema istoimenom animiranom filmu Dušana Vukotića, a u režiji Maria Kovača gostuje na međunarodnom festivalu 'Little ladies, little gentlemen' u Ankari, 29. travnja 2008.
Share on facebook
Share on twitter

Festival Little ladies, little gentlemen, u turskoj Ankari ove se godine odvija po 4. put, od 24. do 30. travnja. Osnovan je kao ekstenzija proslave Dana djece u Turskoj, 23. travnja, a povodom činjenice da su istog dana 1920. postavljeni temelji suvremene Turske države. Taj se dan u Turskoj kao praznik slavi od 1979., a prije četiri godine, inspiriran govorom 'oca nacije' Mustafe Kemala Atatürka, pokrenut je i ovaj festival. Naime, Atatürk je svojeveremeno održao govor slijedećeg sadržaja:

'Male dame, mala gospodo,

Vi ste ruže, zvijezde i blještava radost naše budućnosti,

vi ste ti koji uzdižu ovu naciju.

Uvijek budite svjesni svoje vrijednosti i važnosti!

I vrijedno radite...

Od vas puno očekujemo.'

'Igra' u produkciji Dječjeg kazališta Dubrava, praizvedena 25.11.2005., jedini je ovogodišnji predstavnik iz, kako kažu Turci, 'Hrvatistana', a iz regije u programu sudjeluje još i ljubljanski Zavod Exodos sa 'Postojanim kositrenim vojnikom.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI