Login za korisnike

Tko radi u ZKL-u?

Na pitanje iz naslova s vremena na vrijeme je teško odgovoriti, no glumački će vam anasmbl rado prokazati one koji to ne čine.

  
  ZAŠTIĆENI SADRŽAJ
OSTATAK OVOG TEKSTA DOSTUPAN JE SAMO UZ PRETPLATU ILI SMS PLAĆANJE

PRETPLATITI SE MOŽETE VEĆ ZA
1 KN DNEVNO
UPUTE ZA SMS PLAĆANJE PLATITE SMS PORUKOM PRETPLATITE SE

  • što se tiče ZKL-a kao odlagališta ljudi s otkazima u matičnim kazalištima, to je strašno. još strašnije su predstave koje stvara taj golemi pogon – naveke iste po copy/pasteu, vječno isti tip lutke, loša animacija koju konstantno izguruje gluma… tužno. posebice ako se okrenemo u prošle dane kad su stvarali lutkarske poetike i to bez matičnog kazališta. danas imaju prekrasni kazališni prostor i gomile ‘pametnih’ glava, ali zato nemaju istinskih lutkara te su tradicionalniji i neinventivniji nego prije tridesetak godina. tužno, budući da je lutkarstvo posebno poetična izvedbena umjetnost otvorena nevjerojatnim mogućnostima. ali je zato super primati solidnu plaću na lijepe oči i poznanstva. eh, što smo glupi mi koji provodimo desetke i više sati za kompom kako bismo zaradili pokoju tisućicu. tuga i jad

  • Jesam li u krivu kad kažem da je ovakva situacija u svim hrvatskim kazalištima? Realno, plaću zaradi 50% zaposlenika, a ostali se šlepaju. Kazališne ustanove zahtjevaju temeljitu rekonstrukciju ili, za početak, da netko počne raditi po Zakonu o kazalištu. To je korak 1.

Odgovori