Naslovnica > VIJESTI > PLES > Bolle, oh, Bolle

Bolle, oh, Bolle

Klubu obožavatelja talijanske baletne senzacije, Roberta Bollea pridružio se ovih dana ni više ni manje nego jedan od najpoznatijih fotografa na svijetu, Bruce Weber, posvetivši mu - fotomonografiju!
Share on facebook
Share on twitter

Roberto Bolle rođen je talijanskom Casale Monferrato prije 34 godine, a baletno školovanje započeo je 1994 (!) u školi milanske La Scale, gdje ga je Rudolf Nurejev odabrao za ulogu Tadzija u 'Smrti u Veneciji'. Nakon što je 1996. plesao u 'Romeo i Juliji' promoviran je prvaka La Scale, da bi samo godinu dana kasnije napustio tu poziciju i postao slobodnjak. Plesao je na svim važnijim baletnim scenama svijeta, a 2003. godina na vrhuncu svog mandata u Zagreb ga je doveo i tadašnji ravnatelj nacionalnog Baleta - Dinko Bogdanić. Bolle je tada plesao prvo plesao u premijernoj izvedbi baleta Giselle, s partnericom Irenom Pasarić, a potom i na posebnoj silvestrovskoj izvedbi Labuđeg jezera s partnericom Edinom Pličanić.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=lHbTf9TDzMs]
Irena Pasarić & Roberto Bolle @ Giselle

Od 2007. Bolle je prvak American Ballet Theatra, a otprilike istovremenos početkom tog angažmana počelo je i Bolleovo intenzivno pojavljivanje na stranicama brojnih modnih magazina, čiji je vrhunac bila kampanja za kuću Ferragamo sa Claudiom Schiffer.

ferragamoTada ga je zapazio i  Bruce Weber, jedan od najcjenjenijih i najpoznatijih svjetskih modnih fotografa, koji očito odnonda s Bollea nije mogao skinuti oči, pardon aparat, a rezultate trogodišnjih  snimanja pretočio je u knjigu Roberto Bolle: An Athlete in Tights.

U knjizi, za koju predviđaju da će bit hit poklon ove blagdanske sezone, uz Webberove fotografije nalaze se i tekstovi samog Bollea ali i Else Morante, te ilustracije Paula Cadmusa i Jeremiaha Goodmana.

I za kraj, evo kako to sve skupa izgleda:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI