Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Silovanja i seksualno zlostavljanje u privatnoj beogradskoj školi glume

Silovanja i seksualno zlostavljanje u privatnoj beogradskoj školi glume

Kako je ekskluzivno proteklog vikenda objavio Blic, srpski glumac, redatelj i producent, Miroslav Mika Aleksić uhićen je nakon što ga je grupa bivših polaznica njegove privatne škole glume optužila je za dugogodišnje seksulano uznemiravanje i silovanje.
Share on facebook
Share on twitter

Javnost je za cijeli skandal saznala kad je o njemu javno progovorila danas uspješna glumica Milena Radulović koju je Aleksić višekratno silovao kad je njoj bilo 17, a njemu 61 godina.

"Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se.", rekla je Radulović u velikoj ispovijesti za Blic.

"Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu tjedno, išli u kazalište i gledali filmove. Bili smo kulturna, dobra djeca. U grupi se promovirala religija, a nastavni sati počinjali su molitvom "Oče naš". Djevojčice su dolazile u suknjama, a dječaci u cipelama. Kosa i nokti morali su biti uredni. Škola je bila stroga, surova. (Aleksić) je bio vrlo strog. Svi su govorili: 'On jeste surov, ali takav je Mika, ima svoje metode'. Postojala su javna pravila...", rekla je Radulović, te opsiala Aleksićevu predatorsku tehniku:

"Vodio je računa da se (seksualno zlostavljanje) dogodi tijekom sata, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog ispita na (Fakultetu dramske umjetnosti u Beogradu) intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da netko posumnja da se tu događa nešto toliko užasno... Ovo nije pitanje osobne satisfakcije, ovo se mora zaustaviti. Znam da se moj glas najviše čuje, a i najstarija sam među djevojkama koje su (Aleksića) prijavile. Osjećam ogromnu odgovornost prema društvu i prema toj djeci, ali i prema sebi. Ne bojim se osude javnosti. Ovo je monstruozna mreža u najvišem krugu društva koja je predstavljena kao najplemenitiji oblik umjetnosti i religije. Neizmjerno sam ponosna na djevojke. Ovo nije "Me Too" pokret. Molim vas da govorimo o silovanju maloljetnih osoba koje je Aleksić od rane dobi pripremao za taj čin."

Alesić je u međuvremenu uhićen, određeno mu je zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

U međuvremenu, raste broj djevojaka koje su se pridružile optužbama, pri čemu je nekolicina njih i danas maloljetna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI