Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dramski program Hrvatskog radija konačno se vraća ‘u normalu’

Dramski program Hrvatskog radija konačno se vraća ‘u normalu’

Nakon što je korona mjesecima diktirala isključivo repriznu radio-dramsku ponudu, danas premijerom 'Palače i njezinih dvojnika' danas u 19:00 konačno ponovno kreće emitiranje premijernih naslova Dramskog programa Hrvatskog radija.
Share on facebook
Share on twitter

Kako već iz tjedna u tjedan izvještavamo u našim radijskim predgledima tjedna, Dramski program Hrvatskog radija od početka pandemije emitira samo reprize jer su snimanja novih radiodramskih i radiofonskih djela onemogućavale epidemiološke mjere.

"Odjel drama HR-a prestao je s proizvodnjom  17. ožujka sukladno preporukama Stožera , a zbog  proglašene pandemije. Zaustavljena su snimanja, ali i montaže već snimljenih emisija zbog zabrane okupljanja ljudi, a studiji HR-a su prostori koji ovise o kružnoj ventilaciji i bliskom susretu i radu  svih sudionika .", potvrdila nam je  Urednica programskog odjela Drama  HR-a, Nives Madunić Barišić.

No, potkraj svibnja stvoreni su uvjeti da se proizvodnja nastavi poštujući epidemiološke mjere. Stvoreni su timovi redatelj, glazbeni urednik i tonmajstor koji rade s glumcima, a samo snimanje podijeljeno je nasetove da se glumci koji što manje susreću ako to nisu u istim scenama.

Obvezno je nošenje maski tijekom boravka na HRT , osim u trenutku snimanja pred mikrofonom, osigurani su mikrofoni i višekanalno snimanje te zaštitne pregrade kad god je to moguće a da se ne smanji kvaliteta snimljenih materijala.

No, kad možemo očekivati da se tjedna radijska ponuda obogati premijernim naslovima?

"Prvo se pristupilo dovršetku montaže već snimljenih emisija (između ostaloga projekt Vježbanje života u tri nastavka od 50 minuta u režiji Vedrane Vrhovnik - materijal je srećom snimljen prije pandemije pa je tijekom svibnja i lipnja montiran). Sredinom lipnja krenuli smo i s prvim snimanjima. Tijekom lipnja i srpnja snimanje se kontinuirano odvija, a rujnu smo nastavili s proizvodnjom prema već utvrđenim pravilima i dok je tako premijere nisu upitne. 
Obzirom da HRT ima jedinstvenu ljetnu shemu emitiranja koja uključuje period od sredine lipnja do 07. rujna  tijekom kojega se ne emitiraju premijere , sve snimljene emisije bit će premijerno emitirane od 07. rujna kada počne jesenska shema.", kaže Nives Madunić Barišić.

Pregled svih premijernih termia možete pratiti u našim redovitim radijskim pregledima tjedna, no izdvajamo kako isti započinje već 03. rujna Palačom i njezinim dvojnicima Gordane Benić u emisiji Skitnje u zvuku, a nastavlja se naslovima:

 

Tihomir Horvat: „Agencija - SLUŠAM VAS“

Đino Đivanović: "Pero Zlatar – I taka nataka"                

Tihomir Horvat: KAVICA I PRST

Ivana Gudelj: Tajanstvena smrt Marice Župčić                         

Tihomir Horvat: SINKRONICITET                                      

Dora Golub: KLASA IZNAD                                       

Kristina Kegljen: ŠARENA PRIRODA                                                        

Tomica Šćavina: SOBA NA DNU MORA      

Vladimir Stojsavljević: KRADLJIVAC KNJIGA                    

Nikica Klobučar: MALI NOĆNI LOV                  

Katja Šimunić: O TAMNIM PEJZAŽIMA    

Selma Parisi: MJESEČEV ZAGRLJAJ

Nedjeljko Fabrio: VJEŽBANJE ŽIVOTA, 1. Dio              

Georges Rodenbach: MRTVI BRUGES

PORTRET GLUMCA DAMIRA ŠABANA

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI