Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Preminuo Vladimir Davidović Bobo

Preminuo Vladimir Davidović Bobo

U Splitu je u dobi od sedamdeset godina preminuo glumac i nekadašnji ravnatelj Gradskog kazališta mladih Vladimir Davidović Bobo.
Share on facebook
Share on twitter

Vladimir Davidović Bobo rođen je u umjetničkoj obitelji. Majka mu je bila slavna splitska glumica Magda Matošić pa je, kao i brat Sveto uz nju zavolio teatar. Zanimljivo je i kako prije no što su se posvetili kazalištu obojica bili pravnici, no Sveto se na koncu ipak odlučio posvetiti operi dok je Vladimir nakon pravničke i sudačke (!) karijere odabrao - glumu.

Osim u dvjema varijantama Uvodićeva “Libra”, tumačio je niz uloga u uspjelim predstavama kao što su “Ljubovnici”, “Biž ća, ne motaj se gola”, “Čovik, zvir i kripost”, “Kazališni sat”, “Vjera iznenada”, “Umišljeni bolesnik” i “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”.

Gostovao je povremeno i na drugim scenama te je ostvario i nekoliko filmskih uloga.

Kao ravnatelj proveo je splitsko Gradsko kazalište mladih kroz ratne godine, o čemu njegov blizak suradnik, dramaturg Jasen Boko kaže:

"Kao ravnatelj Bobo je od donedavno "dječjih" "Titovih mornara" stvorio relevantno hrvatsko kazalište, čije su se uspješne predstave izvodile tih godina na gotovo svim hrvatskim festivalima i gostovale i izvan države.

Cijela serija ozbiljnih i odlično ocijenjenih predstava, da spomenem samo "Mali Libar Marka Uvodića" i "Ljubovnike", često u režiji Vanče Kljakovića, devedesetih je obilježila Kazalište mladih, a u njima je redovno glumio i Bobo Davidović."

Pogreb Vladimira Davidovića bit će u ponedjeljak u podne na Lovrincu, a o datumu komemoracije GKM će izvijestiti naknadno.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE