Naslovnica > PREDSTAVE > Poskočite anđeli

Poskočite anđeli

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Poskočite anđeli pokušava proslaviti tijelo koje pleše, posveta je njegovoj inventivnosti i sposobnosti da stvori izravnu komunikaciju između instinkta i djelovanja. U biti toga želja je da se postigne jaka fizičkost koja naglašava ljepotu i snagu tijela u pokretu.
autorski tim funkcija
Nikolina Ribarićkostimograf
Rajko Pavlićautor
Rajko Pavlićkoreograf
Mate Matišićskladatelj

Improvizacija se na sceni izmjenjuje s napisanim koreografskim materijalom. Kombinirajući korijene iz folklora s iznimno osobnim suvremenoplesnim rječnikom, autor i koreograf projekta pokušava stvoriti pokret koji je istodobno jedinstven i iznimno komunikativan. Njegov jedinstveni karakter potječe ne samo iz domene plesnog folklora nego i iz glazbe i pjesme kojom obiluje bogata hrvatska tradicijska baština, na čijoj poetici svaki plesač gradi vlastite konture kombinirajući ju sa svojim originalnim plesnim habitusom, stvarajući time novi suvremeni plesni vokabular. Predstava nije pogled u prošlost, već preispitivanje nečega što odavno postoji i postavljanje toga u suvremeni kazališni kontekst.

Epska atmosfera projekta u susretu s ritualnim pokretom i gotovo mitskim pjesmama fascinantno je djelovala na intenzitet, snagu i fluidnost pokreta plesača, koji ne samo da plešu već i pjevaju, dodatno motivirani minimalističkom glazbom temeljenoj na folklornim elementima koju skladatelj i glazbenik svira na gotovo primitivnim instrumentima.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE