Naslovnica > PREDSTAVE > Raspad sistema

Raspad sistema

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Britanska mega-uspješnica 'The Play That Goes Wrong', stiže u Kerempuh u režiji člana tamošnjeg ansambla - Borka Perića.

Raspad sistema  ili u izvorniku The Play That Goes Wrong komedija je koju su napisali glumci i dramatičari Mischief Theatrea: Henry Lewis, Jonathan Sayer i Henry Shields.  Tekst je paiyveden 14. rujna, 2014., a na West Endu je igrao kontinuirano do rujna 2018.i osvojio Olivier nagradu za najbolju komediju 2015.

U travnju 2017. tekst je dobio i produkciju na Broadwayu i tamo do kolovoza 2018. bio izveden 585 puta. Licencne produkcije potom su zaredale u više od 20 zemalja.

U formi teatra u teatru, u jednoj večeri, kroz aristotelovsko jedinstvo u voajerskoj poziciji pratimo propast jedne predstave i komičnu dekonstrukciju kazališnog čina. Priča je to o kazališnom ansamblu koji izvodi ozbiljan krimić (svojevrsnu posvetu Agathi Christie i njezinoj Mišolovki koja je najduže igrana drama svih vremena u povijesti kazališta), ali se unutar igre počinje doslovno događati raspad sistema.

Kao u slavnom Murphyjevom zakonu, sve ono što može poći po zlu, definitivno polazi. Glumci nastoje održati iluziju i nastaviti s predstavom, ali ponor u opću katastrofu jednostavno je neizbježan...

Predstavu u Kerempuhu režira glumac i član tamošnjeg ansambla - Borko Perić.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE