Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Radikalna promjena u Dubrovačkim ljetnim igrama

Radikalna promjena u Dubrovačkim ljetnim igrama

Ministarstvo kulture odlučilo je bez ikakve najave uvesti značajne promjene u način funkcioniranja našeg najvećeg i najskupljeg festival aizvedbenih umjetnosti.
Share on facebook
Share on twitter

Dubrovačke ljetne igre najveći su i najskuplji domaći festival izvedbenih umjetnosti, pa bi bilo za očekivati da javnost bude upoznata s ozbiljnijim promjenama u njegovoj organizaciji.

No, Ministarstvo kulture očito ne misli tako pa je jučer u javno savjetovanje, a bez ikakve prethodne najave ili priopćenja na svojim stranicama, uputilo izmjene Pravilnika o organiziranju, financiranju i donošenju programa festivala Dubrovačke ljetne igre. Izmjena je zapravo samo jedna, ali - radikalna. Naime, mandat intendanta DLJI - predlaže ministarstvo - mijenja se sa dosadašnje dvije na četiri godine.

Koji su razlozi te promjene i čime se ona argumentira, kao i zašto o namjeri da se ista provede u djelo javnost nije informirana, od ministarstva nismo uspjeli saznati do zaključenja ovog teksta.

Javno savjetovanje je otvoreno do 8. ožujka i to ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI