Vertikalna subota

U subotu, 19. svibnja 2018. u 11:00 sati u Ateljeu suvremenog plesa (Free Dance, P.Zrinski 15, Karlovac) održati će se javna prezentacija projekta pod nazivom Vertical Dance Platform Croatia autorice Marije Šćekić, začetnice vertikalnog plesa u Hrvatskoj.

  

Vertical Dance Platform Croatia se odvija u okviru međunarodnog projekta pod nazivom Vertical Dance Forum, sufinanciranog sredstvima programa Europske Unije (Kreativna Europa 2017-2019).

Prezentacija je namijenjena široj javnosti, umjetnicima, plesačima, sportašima kao i predstavnicima lokalnih i regionalnih samouprava, turističkih zajednica, ravnateljima kazališta te voditeljima kulturno-umjetničkih institucija s otvorenim pozivom na suradnju i suorganizaciju glavnog VDP eventa u rujnu 2018 u Gradu Zadru.

Na kraju predavanja, biti će prikazan kratki autorski film Marije Šćekić pod nazivom BABINE SUZE, posvećen Mariji i Josipu Ramić (posljednjim stanovnicima Paklenice), snimljenim u suradnji sa Nacionalnim parkom Paklenica i u koprodukciji sa FILM 54. u sklopu prvog vertikalnog plesnog projekta u RH pod nazivom VRATA VELEBITA (Histeria Nova, 2013-2016).
Film je osvojio Blue Sun Nagradu za 1.mjesto na IX Paklenica Film festivalu

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.