Malo

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Najnovija predstava dance_lab collectivea svoju premijeru imat će na Platformi mladih koreografa, a pogledati je možete u Teatru &TD.
autorski tim funkcija
Alena Orovićkostimograf
Nensi Ukrainczykautor
Nensi Ukrainczykkoreograf

Prema riječima koreografkinje Nensi Ukrainczyk 'Malo' je komorna plesna predstava za četiri izvođača koja se bazira na vizualno-glazbenoj kompoziciji zatvorenoj u vlastiti prostor i prostorne odnose plesača. Iako se može doživjeti kao hermetična cjelina, istodobno se kroz poznato, materijale stvorene ponavljanjima i geometrijske oblike, stvara i njena poroznost kroz koju se perceptivno može ulaziti i izlaziti iz njenih naoko zatvorenih granica.'

Gotovo sve plesačice članice su Dance_lab collectiva, organizacije koja je osnovana 2003. u Zagrebu i koja se bavi istraživačkim pristupu plesu te produkcijom plesnih predstava. Dance_lab collectiv je do sada izveo nekoliko projekata suosnivačica i autorica  Nensi Ukrainczyk, Petre Hrašćanec Herceg, Roberte Milevoj, Darije Doždor, Maje Drobac i Ane Mrak. Gostovao je na različitim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koreografkinja i autorica koncepta predstave 'Malo' je Nensi Ukrainczyk, rođena u Zagrebu, jedna je od osnivačica dance_lab collectivea i autorica višebrojnih plesnih projekata poput nagrađivanog 'Borderlines', 'Kič'n'sol''Nau'... Nakon školovanja i usavršavanja u inozemstvu (SEAD/Austrija, Tisch  School for Performing Arts NY/SAD, ex.e.r.ce/Francuska) djeluje kao plesna umjetnica i pedagog na području Zagreba i Hrvatske od rujna 2001.

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI