Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Izabrane su predstave za 25. festival glumca

Izabrane su predstave za 25. festival glumca

Gradovi Vukovarsko-srijemske županije će od 11. do 20. svibnja ove godine po jubilarni dvadeset i peti put postati glumačko središte.
Share on facebook
Share on twitter

Festival glumca posvećen glumcima i glumačkim umjetničkim ostvarenjima  i ove godine ugošćuje i velike ansambl predstave i monodrame te predstave za odraslu publiku te za djecu i mlade. Od 57 prijavljenih predstava izbornica Festivala Nada Abrus je, nakon mjeseci posvećenih gledanju predstava, odabrala 20 predstava koje će publika moći pogledati u Iloku, Otoku, Vukovaru, Županji i Vinkovcima.

Iz Zagreba to su: Tesla anonimus Gradskog dramskog kazališta GavellaUstav Republike Hrvatske Satiričkog kazališta Kerempuh, Revizor Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Dvoje Teatra Exit, Zaboravi Hollywood Teatra Gavran,  Kakva majka, takva kći Kazališta Smješko, Ćiro Udruge za promicanje kulture NALA, Povratak u koprodukciji Umjetničke organizacije Eurokaz, Hrvatske kuće i Akademije dramske umjetnosti, Muškarci.hr Umjetničke organizacije Teatroman i Satiričkog kazališta Kerempuh te Plava boja snijega Gradskog kazališta Žar ptica.

Također iz Zagreba su i dvije koprodukcije s drugim gradovima: Dobri čovjek Bažulek u koprodukciji Kazališta KNAP i Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca te OtpisaNE u koprodukciji Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gradskog kazališta i zagrebačke Umjetničke organizacije Kazalište „Moruzgva“.

Iz Splita odabrane su predstave Olʹ smo za jedan dan Hrvatskog narodnog kazališta Split te Ubojstvo u klubu Quasimodo nastala u koprodukciji splitskoga Kazališta Playdrama  i Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Zadar će na Festivalu glumca predstavljati i Kazalište lutaka Zadar s predstavom Kaštanka nastalom u koprodukciji s Kazalištem Virovitica, koje pak na Festival dolazi i s predstavom Audijencija. Na Festivalu ćemo još gledati predstavu Skup iz dubrovačkog Kazališta  Marina Držića, Ljepoticu iz Leenanea Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Sjećanje vode koprivničkog Ludens teatra te Zašuti Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI