Naslovnica > VIJESTI > Godišnje nagrade Hrvatskog centra za dramski odgoj

Godišnje nagrade Hrvatskog centra za dramski odgoj

Hrvatski centar za dramski odgoj dodijelio je nagrade i priznanja za doprinos dramskom i kazališnom odgoju za 2017.
Share on facebook
Share on twitter

Povjerenstvo Centra u kojem su dramski pedagog iz Pule Aleksandar Bančić, dramski umjetnik i dramski pedagog iz Siska, Nebojša Borojević i dramski pedagog iz Zagreba Vlado Krušić, razmotrilo je nominacije za proteklu godinu i odlučilo dodijeliti nagrade i priznanja u nekoliko kategorija.

Dr. sc. Iva Gruić, dramaturginja, sveučilišna profesorica i dramska pedagoginja iz Zagreba, dobitnica je Nagrade za trajan doprinos afirmiranju i razvoju dramskopedagoške struke u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim pedagoškim i znanstvenim radom te pokretanjem prvog dramskopedagoškog simpozija i Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Zvjezdana Čagalj, profesorica predškolskog odgoja, dramska pedagoginja i istaknuta pjesnikinja iz Splita, dobila je Nagradu za trajan doprinos razvoju dramskoga odgoja u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim dramskim odgojnim radom s djecom predškolske dobi, unapređivanjem odgojiteljske struke edukacijskim programima namijenjenih obogaćivanju odgojiteljskog rada metodama dramske pedagogije te aktivnim promicanjem dramskoga odgoja u lokalnoj i široj zajednici.

Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih dodijeljena je Nagrada za trajan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj ostvaren tijekom 70 godina djelovanja.

Irena Hlupić-Rašo, dramska pedagoginja iz Bjelovara, dobila je Nagradu za izniman doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj i vlastitoj sredini ostvaren uspostavom sjedišta Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ-a u Bjelovaru te stalnom brigom oko njegove kvalitetne organizacije.

Povjerenstvo je dodijelilo i dva priznanja - Jasmina Žiljak Ilinčić, dramska pedagoginja i glumica iz Splita, ponijela je Priznanje za uspješan stvaralački i stručni dramski odgojni rad u lokalnoj zajednici, dok je Gradskom kazalištu Beli Manastir dodijeljeno Priznanje za uspješan stvaralački i odgojni kazališni rad u lokalnoj zajednici.

Nagrade i priznanja bit će uručene dobitnicima u subotu, 13. siječnja na svečanosti u okviru godišnjeg sabora HCDO-a koji se održava u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu, izvijestilo je Predsjedništvo Hrvatskog centra za dramski odgoj.

U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja Hrvatski centar za dramski odgoj od 2009. godine dodjeljuje nagrade i priznanja za doprinos dramskom i kazališnom odgoju, kojima je, u nekoliko kategorija, dosad nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI