Naslovnica > VIJESTI > INFO > Besplatno na Frontu u Mursku Sobotu

Besplatno na Frontu u Mursku Sobotu

U sklopu međunarodnog programa Beyond Fronta, Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) organizira besplatan prijevoz publike na festival suvremenog plesa Fronta u Murskoj Soboti (SLO) 26. i 28. kolovoza, te besplatan ulaz na sve predstave.
Share on facebook
Share on twitter

U Murskoj Soboti 28.kolovoza biti će prikazana cjelovečernja predstava  u sklopu projekta Beyond Fronta – Creation Beyond Fronta: zajednički rad 4 koreografa i 4 plesača iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarskee (Maja Delak/Katja Kosi/Slovenija, Mirjana Preis/Irena Mikec/H rvatska, Stephanie Cumming/Jianan Qu/Austrija, Gerzson Peter Kovacs/Andras Dobi/Mađarska).

Također 28. kolovoza biti će održana i prezentacija 6. Dance Communication Lab-a, s plesačima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Creation Beyond Fronta osmišljen je u svrhu  razvijanja i poticanja umjetničke produkcije i nastupa mladih umjetnika između država sudionica.

Dance Communication Lab (DCL) osmišljen je u svrhu poticanja suradnje profesionalnih plesača i umjetnika drugih disciplina (arhitekti, dizajneri, likovni umjetnici, glazbenici…), a njegov su rezultat interkulturalne večeri suvremenog plesa i improvizacije.

Put na festival Fronta u Murskoj Soboti iz Zagreba organizira Hrvatski institut za pokret i ples, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na adresu  hipp-tsp@zg.t-com.hr do ponedjeljka 24.08. do 12:00 sati.

Prijava treba sadržavati:
Ime i prezime
Kontakt telefon
Datum

***
Program:

26. kolovoza, srijeda

16:00 polazak iz Zagreba ispred ureda HIPP-a, Biankinijeva 5
19:00 dolazak u Mursku Sobotu
20:30 predstava „Transitory Option“ – Liz King/ Dance Identity, Austrija
21:30 predstava „Look At Them Now!“ – Alexander Deutinger & Marta Navaridas/ Unicorn, Austrija/Španjolska
23:00 polazak za Zagreb


28. kolovoza, petak

14:00 polazak iz Zagreba ispred ureda HIPP-a, Biankinijeva 5
17:00 dolazak u Mursku Sobotu
18:00 prezentacija plesnih škola: Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba i Umjetničke gimnazije – smjer suvremeni ples iz Ljubljane
20:30 prezentacija rada u sklopu Creation Beyond Fronta
21:30 Dance Communication Lab
23:00 polazak za Zagreb

Više o festivalu Fronta i programu možete pročitati ovdje.

Dance Exploration Beyond Front@, projekt je sufinanciran od Europske unije, a koji potiče i podupire produkciju i prezentaciju suvremenog plesa za umjetnike i publiku u graničnim područjima sjeveroistočne Hrvatske, jugoistočne Austrije, sjeveroistočne Slovenije i zapadne Mađarske.
Pet glavnih organizatora (Flota (Murska Sobota, SLO), Hrvatski Institut za pokret i ples / Tjedan suvremenog plesa (Dance Week Festival) (HIPP-TSP) (Zagreb, HR), ProProgressioe (Budapest, HU), Dance Identity/D.ID (Pinkafeld, AT) i OHO (Oberwart, AT)) ujedinit će stručnost i iskustva s lokalnim i međunarodnim umjetnicima te publikom u svrhu stvaranja novih suradnji i kontakata u suvremenom plesu.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI