Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Uma Thurman debitira na Brodwayu u drami autora ‘House of Cards’

Uma Thurman debitira na Brodwayu u drami autora ‘House of Cards’

Seksualnost kao alat moći, skandali, politika i novac. Aktualnije ne može. A upravo to sadržaj je drame kojom je Uma Thurman odlučila debitirati na Broadwayu. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Kako smo vam već pisali u srpnju, Uma Thurman debitirat će sutra na Broadwayu naslovnom ulogom u drami Žena iz Pariza čiji je autor Beau Willimon scenarist tv serije House of Cards, ali i Clooneyevog filma The Ides of March.

Premda bi rečena produkcija ionako izazvala iznimnan interes javnosti, u aktualnim okolnostima brojnih skandala sa seksualnim zlostavljanjem u Hollywoodu, a poglavito onih sa Kevinom Spaceyem (koji je posljedično dobio i otkaz u House of Cards), za Ženom iz Pariza nastala je prava - pomama.

Naime, likovi predstave pokušavaju uskladiti svoje ambicije i etiku sa okolnostima u visokim krugovima moći, a sve to uz puno kompleksnih i strastvenih seksualnih avantura. Zvuči priogodno, zar ne?

 

Drama je zapravo vrlo slobodna adaptacija francuskog bulevarskog klaska iz 19. stoljeća, Parižanka, Henrya Françoisa Becquea, a nastala je još 2011. godine po narudžbi malog, ali slavnog off-broadwayskog kazališta Flea.

U središtu je radnje izvjesni power couple u Washingtonu, čija je ženska članica uz to i stručnjakinja za korištenje visprenosti i seksualnosti za vlastiti probitak, te još stigne imati i - ljubavnika.

Sama Thurman koja nije krila da na Broadway stiže kako bi pobjegla od Hollywooda, u svim intervjuima pred premijeru ističe kako joj je ovo najteža uloga u životu, tim više što tijekom cijele predstave ne silazi sa scene.

Predstavu režira Pam MacKinnon, a uz Thurman igraju još i Josh Lucas, dobitnik nagrade Tony Blair Brown, potom Marton Csokas, i za ulogu u Hamiltonu za Tony nominirana Phillipa Soo. Premijera je zakazana za 30. studenoga na sceni Hudson Theatrea, a prva pretpremijera na programu je već - sutra.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI