Search
Close this search box.

U svakom slučaju

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Istraživački balet koji kreće od pretpostavke da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije. Koreografira Vigur Gurdu.
autorski tim funkcija
Vigur Gurdukoreograf
Marko Gutić Mižimakovscenograf
Marko Gutić Mižimakovkostimograf
Nina Gojićdramaturg

Balet radnoga naslova U svakom slučaju, nastaje u sklopu programa Zajc Dance Lab za plesače starije od 40 godina, a kako kaže službena najava:

"...promišlja institucionalnu poziciju članova i članica baletnog ansambla HNK Zajc koji na njegovoj pozornici plešu više od dvadeset godina. Autorski tim u sastavu Vigur Gurdu (koreograf), Nina Gojić (dramaturginja) i Marko Gutić Mižimakov (novomedijski umjetnik) radit će s idejom da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije koje se može aktivirati obradom već postojećeg dokumentarnog materijala i zatečenog stanja institucije. Instituciju se promatra u cjelini, s obzirom na njezine arhitektonske zadatosti, simbolički kapital, društvenu funkciju i unutarnju organizaciju što počiva na ponavljanju obrazaca ponašanja, načela proizvodnje sadržaja i formalne organizacije rada. Takav sveobuhvatni pristup preduvjet je za koreografiju koja kombinira usvojena znanja baletnih plesača sa suvremenijim izvedbenim oblicima, a sve s ciljem da se pokaže kako iskusniji baletni plesači u instituciji predstavljaju kulturnu vrijednost po sebi. Svemu navedenom pokušava se pronaći odgovarajući izraz u pokretu i kroz pokret, uvijek ostavljajući prostor za eksperiment, igru, slučaj…"

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE