Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2017/2018: Kazalište Trešnja

Sezona 2017/2018: Kazalište Trešnja

U Trešnji spremaju tri premijerna naslova i obnovaumjuzikla za najmlađu publiku, te novi vizualni identitet.
Share on facebook
Share on twitter

Prenosimo najavu sezone kako je istu oglasilo Gradsko kazalište Trešnja.

***

Novu sezonu obilježit će naslovi temeljeni na klasičnim bajkama i pričama za djecu i mlade. Ravnateljica Višnja Babić najavila je tri premijere i jednu obnovu, te predstavila novi vizualni identitet Kazališta i knjižicu sezone.

‘I u ovoj sezoni pripremamo predstave koje publika voli, te nastavljamo s programom Četvrtak u Trešnji koji je započet prošle godine, a namijenjen je afirmaciji mladih umjetnika. Planiramo uvesti i večernje termine za odrasliju dječju publiku, a tijekom praznika ćemo organizirati zanimljive i edukativne radionice. Djeca trebaju mjesto na kojem mogu provesti praznika pa ćemo im to i omogućiti’, kazala je Višnja Babić te najavila veliku izložbu Trešnjinih plakata renomiranih hrvatskih slikara koja će se održati u proljeće iduće godine.

Prva premijera u sezoni je ‘Snježna kraljica’ Hansa Christiana Andersena, koja vodi djecu u začarani ledeni svijet. Ovaj klasik svjetske književnosti za djecu režirat će Paolo Tišljarić, a premijera je najavljena za 27. listopada. Predstava će okupiti većinu Trešnjinog ansambla, a naslovnu ulogu utjelovit će glumica Senka Bulić, nekad članica ansambla ovoga kazališta. ‘Snježna kraljica’ je suvremena adaptacija poznate hrvatske spisateljice Lade Kaštelan.

‘Dok smo Lada i ja radili na adaptaciji, jezično smo se referirali na to da pokušamo priču o odanosti, ljubavi i prijateljstvu prikazati na jedan novi način, koji će i vizualno biti atraktivan’, kazao je Paolo Tišljarić.

Prosinac će obilježiti premijera božićne predstave ‘Maša i Božić’, autorice Sanje Pilić. Riječ je o predstavi koju mogu pogledati djeca već od tri godine starosti, a simpatična Maša protagonistica je mnogih priča Sanje Pilić.

Redatelj predstave, Ivan Leo Lemo, istaknuo je kako mu je veliko zadovoljstvo raditi na ovoj predstavi božićne tematike, koju rado naziva i urbanom pastoralom, te da osim redateljske osjeća i duhovnu odgovornost.

Za travanj je u planu posljednja premijera u sezoni, ‘Tajna dvorca strave’ Alfreda Hitchcocka u režiji Nine Kleflin, koja se raduje ponovnoj suradnji s Trešnjom. Predstavu je najavila kao intrigantnu priču koja će djecu potaknuti na kritičko promišljanje. Radnja predstave zbiva se u sedamdesetima godinama, a glavni protagonisti su trojica dječaka koji sebe nazivaju detektivima.

Osim spomenutih premijera, Trešnja najavljuje i obnovu velike uspješnice za djecu, mjuzikl ‘I opet… Miffy’ namijenjen najmlađoj kazališnoj publici. Predstava je nastavak dječjeg mjuzikla ‘Miffy’ koji je nastao prema istoimenim slikovnicama nizozemske ikone književnosti za djecu Dicka Brune. Predstavu je osmislio nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE