Anđelo Jurkas debitira u kazalištu.

***

Dnevnik fejkbuk idiota je kazališni prvijenac Anđela Jurkasa nastao kao adaptacija njegove knjige Dnevnik Facebook idiota, objavljene 2015. godine te downloadane u e-book formatu preko 37 000 puta.

Priča je to o čovjeku koji dugi niz godina odbija koristiti društvene mreže jer naprosto ne vjeruje u njihovu potrebu niti korist, sve dok jednog dana napokon ne popusti nagovaranju brata i okoline te se upusti u otkrivanje Facebooka i ostalih društvenih mreža. Od trena logiranja njegov se život stubokom mijenja te kroz neki period gubi dodir sa stvarnošću, počinje mu se miješati online i offline život, više ne razlikuje što je stvarno, a što nije, što je fikcija ili laž, a što se zaista dogodilo. Priča gubljenja vlastitog identiteta vodi neočekivanom dvostrukom kraju s kopernikanskim obratom.

Autor o predstavi kaže ovo: "Kroz priču o pojedincu zapravo razvijamo generalnu problematiku gubljenja osobnog identiteta ljudi u 21. stoljeću te čovjeka koji nastoji voditi ispunjen i kvalitetan, proaktivan online & offline život. Kada Facebook i ostale društvene mreže tretiramo kao sluge našim potrebama, stvar je u kontroliranim uvjetima, ali ako se okrene situacija pa društvene mreže postanu gospodari našeg vremena i karaktera, tada stvari poprimaju oblik za dijagnoze. A nije da takve slučajeve i borce za lajkove ne poznajete i da se ne događaju iza prvih vrata do vas."

Idiota igra - Asim Ugljen.

 

 

osobafunkcija
Anđelo Jurkasautor adaptacije
Anđelo Jurkasredatelj
Anđelo Jurkasskladatelj
Mirna Savićscenograf
Krankšvesterskladatelj
Ohnokonoskladatelj
Damir Sirotićoblikovatelj svjetla

osobalik(ovi)
Anđelo Jurkas
Asim Ugljen

Odgovori


DNEVNI NEWSLETTER

PRATITE NAS I NA...

IZDVOJENO
MAGAZIN
NATJEČAJI & POSLOVI