Naslovnica > PREDSTAVE > Jesenja sonata (HNK Rijeka)

Jesenja sonata (HNK Rijeka)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Mira Furlan u predstavi po Bergmanovom filmu. U HNK Rijeka.

Predstava 'Jesenja sonata' je nastala prema istoimenom filmu švedskog filmskog i kazališnog redatelja Ingmara Bergmana iz 1978. godine , glavne uloge u filmu igrale su Liv Ulmann i Ingrid Bergman.

'Jesenja sonata' je zapravo obiteljska drama čiji je glavni problem odnos između kćeri i majke. Eva, žena pastora na norveškom selu poziva u goste svoju majku Charlotte, svjetski poznatu pijanisticu s kojom već godinama nije u dobrim odnosima i sada se nada pomirenju. Charlotte po dolasku kod Eve otkriva da s njom živi njezina druga kćer Helen, koju je Charlotte prije mnogo godina smijestila u sanatorij, psihički bolesna i gotovo nesposobna za normalnu komunikaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=wHd4ymdGAGA

Napetosti između Eve i Charlotte polako rastu kao i Charlottina ljubomora na Evu jer joj je Helen privrženija nego njoj. Eva bijesno optužuje majku da ju je zanemarivala cijelo djetinjstvo svirajući na svjetskim pozornicama.

http://www.youtube.com/watch?v=hCuGGamaGX4

Napetost doseže vrhunac u noći u kojoj na površinu izlaze obiteljske stvari o kojima se do te noći nikada prije nije govorilo...

Jesenja sonata posljednji je put u Hravtskoj postavljena u neslavnoj sezoni 2012/2013 HNK Split, a u najnovijoj produkciji, onoj HNK Rijeka ulogu Charlotte, koju je u slavnom filmu glumila Ingrid Bergman, utjelovit će Mira Furlan.

Predstava se izvodi u dogovoru s društvom „Josef Weinberger Limited, London”, u ime Zaklade Ingmara Bergmana.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE