Search
Close this search box.

Nebo nad Zagrebom

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ispovijed je starog „agramera“ iz pera i u režiji Miroslava Međimoreca i izvedbi Žarka Potočnjaka.
autorski tim funkcija
Miroslav Međimorecautor teksta
Miroslav Međimorecredatelj
Marta Crnobrnjascenograf
Marta Crnobrnjakostimograf

Monodrama Životna priča Janka Žnidarića ispovijed je starog „agramera“  koju  on pripovijeda slučajnom namjerniku za stolom na terasi jednog zagrebačkog kafića.

Janko Žnidarić bio je uspješan arhitekt i graditelj, bonvivan i ljubitelj ljepšeg spola kroz čiji život se prelamaju najvažniji događaji u Zagrebu 20. stoljeća – predratne godine mira i prosperiteta, školovanje, profesionalni uspjeh i poroci - kocka, piće i žene - pa rat sa svim teškoćama i opasnostima te poratne godine sve do današnjih dana.

Rat donosi u njegov život uspješnu židovsku glumicu, izbjeglicu iz nacističke Njemačke, čiji muž  će nastaviti put prema Palestini kako bi je tamo sačekao. Okupacija Zagreba onemogućiti će njen odlazak i Esther će se naći sama u Zagrebu izložena  smrtnoj opasnosti. Jedini čovjek koji bi joj mogao pomoći poduzetni je arhitekt Janko Žnidarić koji se u nju smrtno zaljubljuje...

Na kraju svoga puta Janko Žnidarić ostaje sam i kao čudak iz gornjogradskog kvarta, uz konjak, dijeli namjernicima svoje bogato životno iskustvo. Smisao svoga života sažimlje u jednu jedinu riječ: Ljubav!

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE