Naslovnica > PREDSTAVE > Nebo nad Zagrebom

Nebo nad Zagrebom

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Ispovijed je starog „agramera“ iz pera i u režiji Miroslava Međimoreca i izvedbi Žarka Potočnjaka.

Monodrama Životna priča Janka Žnidarića ispovijed je starog „agramera“  koju  on pripovijeda slučajnom namjerniku za stolom na terasi jednog zagrebačkog kafića.

Janko Žnidarić bio je uspješan arhitekt i graditelj, bonvivan i ljubitelj ljepšeg spola kroz čiji život se prelamaju najvažniji događaji u Zagrebu 20. stoljeća – predratne godine mira i prosperiteta, školovanje, profesionalni uspjeh i poroci - kocka, piće i žene - pa rat sa svim teškoćama i opasnostima te poratne godine sve do današnjih dana.

Rat donosi u njegov život uspješnu židovsku glumicu, izbjeglicu iz nacističke Njemačke, čiji muž  će nastaviti put prema Palestini kako bi je tamo sačekao. Okupacija Zagreba onemogućiti će njen odlazak i Esther će se naći sama u Zagrebu izložena  smrtnoj opasnosti. Jedini čovjek koji bi joj mogao pomoći poduzetni je arhitekt Janko Žnidarić koji se u nju smrtno zaljubljuje...

Na kraju svoga puta Janko Žnidarić ostaje sam i kao čudak iz gornjogradskog kvarta, uz konjak, dijeli namjernicima svoje bogato životno iskustvo. Smisao svoga života sažimlje u jednu jedinu riječ: Ljubav!

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter