Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Kad redovnice – zapovjedaju

Kad redovnice – zapovjedaju

Glumica Olivera Baljak trebala je, kaže, sudjelovati u koncertnome izvođenju 'Muke po Mariji' u riječkoj katedrali, no dobila je 'košaricu' zbog uloge redovnice koju igra u mjuziklu 'Nunsense'.
Share on facebook
Share on twitter

Krajem 1985. na Off-Broadwayu pojavio se mjuzikl ‘NunsenseDana Goggina, koji do danas drži naslov drugog najdugovječnijeg off-broadwayskog mjuzikla, a prva postava pobrala je i četiri nagrade Outer Critics Circle Awards, uključujući one za najbolji off-broadwayski mjuzikl uopće, libreto i glazbu.

Isti taj mjuzikl u Hrvatskoj je praizveden 30.01. 2008. na sceni riječkog HNK, a glavnu ulogu u njemu, onu sestre Regine zaigrale su u alternaciji Andreja Blagojević i Olivera Baljak.

Potonja je pak na poziv predstavnika Nadbiskupije, 14. ožujka u riječkoj katedrali trebala je interpretirati Marijin lik, u koncertnome izvođenju 'Muke po Mariji'. No, nakon tri tjedna proba izbačena iz podjele, kako tvrdi, na inzistiranje orguljašice u katedrali, a koja se igrom slučaja također zove sestra Regina i to upravo zbog istoimenog lika koji igra mjuziklu.

Kako prenosi Novi list, Olivera Baljak cijeli je slučaj između ostalog komentirala riječima: 'Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog takve moći časne Regine, priključujem se inicijativi njezinih obožavatelja da joj se dodijeli Nagrada grada Rijeke. Salve Regina!'

/naslovna: Anastazija Balaž Lečić, Leonora Surian, Olivera Baljak, Antonela Malis, Andreja Blagojević @ Nunsense/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

One Response

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE