Naslovnica > PREDSTAVE > Kvadratura kruga

Kvadratura kruga

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O metafizici i traumama u koprodukcijskom projektu HNK Varaždin i u Umjetničke organizacije Gllugl.

Predstava Kvadratura kruga problematizira današnji trenutak i društvo u kojem živimo kroz intimnu obiteljsku dramu jedne suvremene hrvatske obitelji. Izraz Kvadratura kruga predstavlja, kažu autori, u metafizičkom smislu, nerješiv problem u životu. Ono što ne ostavlja nadu za čovjeka. Ali ju je moguće riješiti. Autore, međutim ne zanima znanstveno već ljudsko rješenje.

Radnja predstave zbiva se od zime do ljeta 2016 godine u kuhinji jedne prosječne zagrebačke obitelji u kojoj Ivan Milas i njegovih troje djece – Jana, Marko i Mak žive svoju skodnevicu, boreći se istovremeno sa dubokim traumama i ranama koje su u prošlosti obitelj razdvojile.

Predstava nastaje u koprodukciji HNK u Varaždinu i Umjetničke organizacije Gllugl, a tekst i režiju potpisuje ansambl predstavekoji svoj projekt najavljuje ovako:

"Kvadraturu kruga radili smo kroz istraživački kazališni proces, kroz sustav improvizacija, iz potrebe da izgovorimo dramu koja će duboko suobraćati s publikom, bez obzira na socijalni ili generacijski profil gledatelja. U ovom projektu promijemili smo uvriježene načine kreiranja dramskih situacija. Odlučili smo da lica stvaraju situaciju i radnju, a ne obrnuto. Time se omogućuje da svaki glumac iznenadi i obogati sebe, partnera i gledatelja."

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter