Search
Close this search box.

Kvadratura kruga

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA: ,
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O metafizici i traumama u koprodukcijskom projektu HNK Varaždin i u Umjetničke organizacije Gllugl.
autorski tim funkcija
Dina Zebecscenograf
Mladen Jerneić kostimograf
Katarina Arbanasautor teksta
Katarina Arbanasredatelj
Petar Eldanoblikovatelj zvuka
Filip Eldanautor teksta
Filip Eldanredatelj
Nikša Eldanautor teksta
Nikša Eldanredatelj
Tamara Kučinovićumjetnički suradnik
Zvonko Zečevićautor teksta
Zvonko Zečevićredatelj

Predstava Kvadratura kruga problematizira današnji trenutak i društvo u kojem živimo kroz intimnu obiteljsku dramu jedne suvremene hrvatske obitelji. Izraz Kvadratura kruga predstavlja, kažu autori, u metafizičkom smislu, nerješiv problem u životu. Ono što ne ostavlja nadu za čovjeka. Ali ju je moguće riješiti. Autore, međutim ne zanima znanstveno već ljudsko rješenje.

Radnja predstave zbiva se od zime do ljeta 2016 godine u kuhinji jedne prosječne zagrebačke obitelji u kojoj Ivan Milas i njegovih troje djece – Jana, Marko i Mak žive svoju skodnevicu, boreći se istovremeno sa dubokim traumama i ranama koje su u prošlosti obitelj razdvojile.

Predstava nastaje u koprodukciji HNK u Varaždinu i Umjetničke organizacije Gllugl, a tekst i režiju potpisuje ansambl predstavekoji svoj projekt najavljuje ovako:

"Kvadraturu kruga radili smo kroz istraživački kazališni proces, kroz sustav improvizacija, iz potrebe da izgovorimo dramu koja će duboko suobraćati s publikom, bez obzira na socijalni ili generacijski profil gledatelja. U ovom projektu promijemili smo uvriježene načine kreiranja dramskih situacija. Odlučili smo da lica stvaraju situaciju i radnju, a ne obrnuto. Time se omogućuje da svaki glumac iznenadi i obogati sebe, partnera i gledatelja."

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE