Login za korisnike

Crvenkapica

U sklopu ciklusa Europskog kazališta u ZeKaeMu će se predstaviti adaptacija ‘Crvenkapice’ za koju je zaslužan Joël Pommerat.

***

Predstavu je po tekstu tog francuskog autora i redatelja, kojeg je zagrebačka publika imala prilike upoznati na 'Festivalu svjetskog kazališta' gdje je gostovao s komadom 'To dijete', režirao Sacha Bunge, kućni redatelj i zamjenik intendanta Theater an der Parkaue, poznatog berlinskog teatra za djecu i mlade.

Pommeratova je Crvenkapica nešto drukčija od one koju poznajemo iz bajke. U ovoj verziji ona nije više djevojčica već mlada djevojka čija majka je prezaposlena da bi se družila s njom, a odlazak djevojke u posjet bolesnoj baki u šumi obilježit će susret sa stancem, strah i usamljenost.

Joël Pommerat (1963) jedan je od malobrojnih francuskih kazalištaraca koji postavljaju vlastite komade te su priznati i kao autori i kao redatelji. Pommerat i njegova kazališna grupa Compagnie Louis Brouillard postali su međunarodno poznati po trima predstavama među kojima je upravo i 'Crvenkapica', dok su druge dvije već spomenuto 'To dijete'  i 'Trgovci' Trupa je trenutno vezana uz kazalište Petera Brooka Bouffes du Nord u Parizu.

Predstava u ZeKaeM dolazi u suradnji s Goethe-Institutom i uz pomoć Međunarodnog centra Assiteja i Epicentra.


Odgovori

POVEZANE VIJESTI