Voz

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo, a prema romanu Cormaca McCarthya.
autorski tim funkcija
Branislav Mihajlovićprevoditelj
Milica Mihajlovićprevoditelj
Jelisaveta Tatić Čuturiloscenograf
Jelisaveta Tatić Čuturilokostimograf
Voja Brajovićredatelj
Voja Brajovićautor adaptacije
izvođači uloge
Sergej TrifunovićCrni
Voja BrajovićBeli

Predstava je nastala prema romanu kultnog američkog autora Cormaca McCarthya The Sunset Limited, čiju je ekranizaciju u režiji Tommy Lee Jonesa glumac Voja Brajović pogledao i odlučio se prema tom izvorniku upustiti u svoju prvu režiju.

Kako sam kaže:

“Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć da spriječi propast civilizacije”

Likovi ove duodrame su profesor ateist (Brajović), koji se baca pod vlak, a spašava ga bivši robijaš, vjernik (Trifunović). Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo.

“Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog vlaka bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati”, kaže pak o predstavi njezin drugi protagonist, Sergej Trifunović.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE