Voz

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
O smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo, a prema romanu Cormaca McCarthya.

Predstava je nastala prema romanu kultnog američkog autora Cormaca McCarthya The Sunset Limited, čiju je ekranizaciju u režiji Tommy Lee Jonesa glumac Voja Brajović pogledao i odlučio se prema tom izvorniku upustiti u svoju prvu režiju.

Kako sam kaže:

“Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć da spriječi propast civilizacije”

Likovi ove duodrame su profesor ateist (Brajović), koji se baca pod vlak, a spašava ga bivši robijaš, vjernik (Trifunović). Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo.

“Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, tog vlaka bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice ne mogu znati”, kaže pak o predstavi njezin drugi protagonist, Sergej Trifunović.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE