Naslovnica > VIJESTI > PLES > Videoteka: Radio & Juliet

Videoteka: Radio & Juliet

Ako ste usprkos prilično agresivnoj reklamnoj kampanji propustili drugo gostovanje predstave 'Radio & Juliet' u Zagrebu, evo prilike da to nadoknadite.
Share on facebook
Share on twitter

'Radio & Juliet' iz naslova je igra riječi koja se naravno odnosi na poznati Shakespeareov komad, 'Romea i Juliju', no u ovoj je verziji zamišljena uz glazbu - Radioheada.  Radiohead i Romeo i Julija sreli su se već prije, u filmu Baza Lurhmana u kojem su glavne uloge igraliLeonardo Di Caprio i Claire Danes. Shakespeareova priča, vjerojatno preuzeta iz talijanskih pripovjetki koje su u Shakespeareovo vrijeme kružile Europom,  govori o čestim temama koje  se  pojavljuju kroz povijest:  ljubav, mržnja, smrt, netrpeljivost, nada i nasilje.

'Radio & Juliet' interpretitra Shakespearovu priču iz drugog kuta. Koreograf  i autor predstave Edward Clug objašnjava: ' Mogli bismo reći da je polazna točka naše predstave trenutak, kad Julija vidi  Romea koji  leži mrtav pokraj nje i željeli smo zapravo razviti priču  u obrnutom smjeru, kao neku vrstu retrospektive neispunjenih ljubavi. Međutim, svi likovi i situacije u našoj predstavi  su izmišljeni i svaka sličnost sa Shakespearovim  Romem i Julijom su ... namjerni, ne slučajni.'

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI