Login za korisnike

Vanja i Sonja i Maša i Picko

Američki remiks Čehova nagrađen 2013. Tony nagradom za najbolji novi tekst, u Koemdiji postavlja Nina Kleflin.

***

Vanya and Sonia and Masha and Spike komedija je iz pera Christophera Duranga praizvedena 2012., a na Broadwayu izvedena 2013. Njom se kazalištu vratila Sigourney Weaver, o čemu smo vam detaljno pisali ovdje. Drama je iste godine osvojila  Tony nagradu za najbolji novi tekst, kao i Drama Desk nagradu u identičnoh kategoriji, dok se sama produkcija pokazala iznimnom komercijalnom uspješnicom.

Po srijedi je kako je povodom premijere zapisao sam autor: "svojevrsni je remiks Čehova, čija je radnja smještena u današnje doba u Bucks County, Pennsylvania. Vanya i njegova polusestra Sonia tamo cijeli su život proveli na obiteljskom imanju, brinući se za bolesne roditelje. Za to je vrijeme njihova sestra Masha putovala svijetom zahvaljujući karijeri uspješne glumice. Kućna pomoćnica Cassandra (!) upozorit će Vanyu i Soniu da im se u budućnosti spremaju strašne stvari, među koje spada i skora Mashina posjeta, u društvu mladog joj ljubavnika po imenu - Spike...."

U zagrebačkom kazalištu Komedija, tekst su u prijevodu naslovili Vanja i Sonja i Maša i Picko, a režiju su povjerili Nini Kleflin.

autorski tim
Ivan Mokrovićprevoditelj
Christopher Ferdinand Durangautor teksta
Tomislav Babićskladatelj
Dejan Jakovljevićsuradnik za scenski pokret
Osman Arslanagićscenograf
Nina Kleflinredatelj
Marija Šarić Bankostimograf

izvođači
Damir LončarVanja
Jasna Palić PicukarićSonja
Nina Kaić MadićCassandra
Petra KurtelaNina
Slaven ŠpanovićPicko
Vanja Ćirić Maša

Odgovori

POVEZANE VIJESTI