Izvoz: Miro Gavran u Moskvi

Hrvatski književnik Miro Gavran 27. listopada imat će svečanu premijeru svoje drame 'Sve o ženama' u Rusiji, u moskovskom kazalištu 'ET CETERA'.
Share on facebook
Share on twitter

Kazalištu 'ET CETERA' 1992. godine osnovao je karizmatični glumac Alexandar Kalyagin, a još uvijek mu je umjetnički ravnatelj.

Redateljica Gavranove drame je mlada Viktorija Pečernikova, najbolja studentica Fakulteta GITIS i dobitnica Efrosove stipendije. Svojedobno su i Efros i Kalyagin  svoju afirmaciju ostvarili u legendarnom Teatru na Taganjki.

Gavranovu dramu je na ruski jezik preveo Sergej Girin. Scenograf i kostimograf je Asya Skorik, skladatelj Natalija Ruchina, dok je koreograf Eugene Milyaeva. U predstavi glume  Angela Belian Skaya, Natalija Zhitkova, Olga Belova, Elizabeta Ryzhikh, Katarina  Buylova i Anastasia Kormilitsyana.

Gavranova drama 'Sve o ženama' do sada je imala 41 kazališnu premijeru u Evropi, Sjevernoj i Južnoj Americi, te u Indiji, počev od Zagreba, Praga, Bratislave, Krakova, Ljubljane i Sarajeva, pa sve do New Yorka, Rio de Janeiroa, Buenos Airesa, Mumbaia, Pariza, Augsburga, Novosibirska…

 

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI