Naslovnica > VIJESTI > INFO > Sezona 2015/2016: HNK Split

Sezona 2015/2016: HNK Split

HNK Split u novoj sezoni planira devet koncerata i deset premijera - dvije operne, dvije baletne i šest dramskih.
Share on facebook
Share on twitter

Prva premijera bit će zapravo obnova predstave sa Splitskog ljeta, a na programu je 17. listopada. Riječ je o djelu francuskoga skladatelja Camillea Saint-Saensa Samson i Dalila u režiji Krešimira Dolenčića i pod ravnanjem Harija Zlodre.

Druga operna premijera bit će Ernani Giuseppea Verdija, a splitska će je publika moći vidjeti 17. ožujka pod ravnanjem Ive Lipanovića.

Baletna premijerna sezona počinje 30. listopada također obnovom predstave sa Splitskog ljeta, 5 do 12. Druga baletna premijera Vragolasta djevojka, u koreografiji Dinka Bogdanića, bit će izvedena 20. veljače.

Na velikoj sceni splitskoga HNK izvodit će se četiri premijerne predstave. Prva je, na repertoaru 27. studenoga, Kašeta brokava Elvisa Bošnjaka u režiji splitske redateljice Nenni Delmestre.

Intendant kazališta i ravnatelj Splitskoga ljeta Goran Golovko režirat će dramu francuskoga pisca Jeana Cocteaua Strašni roditelji, koja će se premijerno prikazati 14. siječnja.

Preostale dvije dramske premijere koje će se izvoditi na velikoj sceni su Melodrama Anice Tomić i Jelene Kovačić, koja je na programu 7. travnja, i a sedam dana poslije publika će moći pogledati Šest lica traži autora prema tekstu Luigija Pirandella u režiji Olje Lozice.

U koprodukciji zadarskoga i splitskoga HNK u Gradskom kazalištu lutaka 13. listopada bit će prikazana drama Juana Mayorga Umjetnost intervjua u režiji Nenni Delmestre, a na Sceni 55 Mali bračni zločini Erica-Emmanuela Schmitta u režiji Trpimira Jurkića.

Prvi od devet najavljenih koncerata, Koncert uoči blagdana Svih svetih, na rasporedu je 31. listopada, slijedi 18. i 19. prosinca Božićni koncert, a 28., 29. i 30. prosinca Novogodišnji koncert.

U idućoj godini koncertna će publika moći uživati u Beethovenovoj glazbi 14. siječnja, 22. veljače na programu je pijanistički recital Yurija Kota, 1. ožujka Slike s izložbe, a 21. svibnja na repertoaru je Filharmonija budućnosti.

Najavljena su i dva glazbena ciklusa - Ciklus komornih koncerata i Ciklus jazz koncerata u foajeu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE