Search
Close this search box.

Dedal 2.0

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Performans autora Borisa Kadina proizašao iz ‘laboratorija’ Teatra &TD na granici je teatra i performansa, a bavi se pitanjima slobode, slobodnih ljudi, interneta.
autorski tim funkcija
Boris Kadinautor teksta
Boris Kadinredatelj
Boris Kadindramaturg
Boris Kadinautor videa
izvođači uloge
Davor Kovač

Dedal 2.0 je čovjek čiju priču želite čuti, čovjek koji želi govoriti istinu, kojeg nije strah letenja, uvijek ima plan b, zna da je cilj daleko i kako doći do njega.

A tko je zapravo Dedal? Najava kaže da je on ‘neustrašivi junak, borac na fronti za slobodu, čovjek koji je pronašao svjetlo na dnu mračnog www.tunela. Zna razbiti šifrirane kodove, razumije opasnost kulture otpada. On je atipičan biciklist koji prosvjeduje ispred Ekvadorske ambasade u Londonu, zaziva ime Juliana Assangea te biva deportiran u Hrvatsku.’

No hoće li tamo i stići?  Njegova lukavština i potraga za novom avanturom tu ne prestaje - on ulazi u kazališni prostor.

Novi performans autora Borisa Kadina Dedal 2.0 bavi se pitanjima slobode, slobodnih ljudi, interneta, sustava koji na ljude ispaljuje situacije, a ne metke, društvom kontrole/spektakla/otpada, te gomilom ‘slučajnosti’ vezanih za državu.  Na granici je teatra i performansa, realnog i fiktivnog vremena, realnog prostora i prostora fikcije koji povremeno koristi komunikaciju s publikom.

Dedal 2.0 proizašao je iz natječaja LAB-a &TD 2014. odnosno laboratorija Teatra &TD koji jednom godišnje usvaja mlade umjetnike kako bi istraživali, griješili, propitkivali i afirmirali svoj rad.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE