Search
Close this search box.

Rinimo ga naprid

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Istarsko narodno kazalište u Puli donosi premijeru predstave ‘Rinimo ga naprid’, prvog suvremenog teksta prevedenog na čakavski dijalekt.
autorski tim funkcija
Goran Prodanautor adaptacije
Sandro Pettenerautor glazbe
Zvonimir Vojnićsavjetnik scenografa
Desanka Jankovićkostimograf
Goran Šaponjaasistent scenografa
Jasminko Balenovićredatelj
Jasminko Balenovićscenograf
Jasminko Balenovićkostimograf
Dario Družetaoblikovatelj svjetla
Maja Oršić Magdićprevoditelj
izvođači uloge
Iva KevraZvjezdana
Lana GojakLili Jarebica
Rade RadolovićPjero Jarebica
Robert UgrinaJacob Festung
Romina VitasovićSlavica Molinari
Teodor TianiSeverino Bidon
Valter RošaŠime Oholić

Komedija Rinimo ga naprid nastala je prema tekstu Edwarda Taylora, Uspon na tržištu (A Rise in the Market), i na scenu Istarskog narodnog kazališta stiže u režiji Jasminka Balenovića. Adaptaciju djela na čakavsko narječje potpisuje Goran Prodan.

Ovaj suvremeni dramski tekst donosi zabavnu priču o zavrzlamama koje prate jednog političara koji dolazi u Bruxelles. Od trenutka kad sleti u grad, dešavaju mu se raznorazne zabavne peripetije koje će posebno začiniti ljubavni trokut sa suprugom i ljubavnicom.

Predstava je prilagođena aktualnom prostoru čakavštinom i zapletom, a radi se o istarskoj zajednici u Bruxellesu gdje dolazi visoki gost, političar koji će sutradan u tom gradu doživjeti promociju i postati član jednog političkog odbora. No, stvari ne idu očekivanim tokom…

U ovoj je komediji, koja se vrti oko politike i političara, zapravo riječi o slabostima, ambicijama, ljubavi i preljubima.

Originalan tekst Edwarda Taylora na satiričan način ismijava političare Europske zajednice, no radnja je smještena u Parizu gdje je visokopozicionirani političar ‘zarobljen’ u luksuznom stanu s gomilom ljepotica, bijesnom suprugom i bojlerom koji će eksplodirati.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE