Naslovnica > PREDSTAVE > Rinimo ga naprid

Rinimo ga naprid

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Istarsko narodno kazalište u Puli donosi premijeru predstave ‘Rinimo ga naprid’, prvog suvremenog teksta prevedenog na čakavski dijalekt.

Komedija Rinimo ga naprid nastala je prema tekstu Edwarda Taylora, Uspon na tržištu (A Rise in the Market), i na scenu Istarskog narodnog kazališta stiže u režiji Jasminka Balenovića. Adaptaciju djela na čakavsko narječje potpisuje Goran Prodan.

Ovaj suvremeni dramski tekst donosi zabavnu priču o zavrzlamama koje prate jednog političara koji dolazi u Bruxelles. Od trenutka kad sleti u grad, dešavaju mu se raznorazne zabavne peripetije koje će posebno začiniti ljubavni trokut sa suprugom i ljubavnicom.

Predstava je prilagođena aktualnom prostoru čakavštinom i zapletom, a radi se o istarskoj zajednici u Bruxellesu gdje dolazi visoki gost, političar koji će sutradan u tom gradu doživjeti promociju i postati član jednog političkog odbora. No, stvari ne idu očekivanim tokom…

U ovoj je komediji, koja se vrti oko politike i političara, zapravo riječi o slabostima, ambicijama, ljubavi i preljubima.

Originalan tekst Edwarda Taylora na satiričan način ismijava političare Europske zajednice, no radnja je smještena u Parizu gdje je visokopozicionirani političar ‘zarobljen’ u luksuznom stanu s gomilom ljepotica, bijesnom suprugom i bojlerom koji će eksplodirati.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE