Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Nagrade Naj, naj, naj festivala

Nagrade Naj, naj, naj festivala

9. Naj, naj, naj festival odvijao se u Zagrebu od 14. do 19.travnja, a završio je, naravno, dodjelom nagrada. Najviše su ih osvojile predstave - Olivera Frljića.
Share on facebook
Share on twitter

Žiri u sastavu Iva Gruić, Helena Braut, Nataša Govedić, Hrvoje Ivanković, Želimir Ciglar i Igor Ružić dodijelio je 9 Zlatnih Žar ptica:

1. Nagradu za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava  „Ne, prijatelj!" u režiji Renea Medvešeka, Gradskog kazališta Trešnja.

2. Nagradu za najbolju režiju dobio je Oliver Frljić, za predstavu "Strah u ulici lipa",  Gradskog kazališta Žar ptica.

3. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Saša Anočić za ulogu u predstavi „ Ne, prijatelj!", Gradskog kazališta Trešnja, u režiji Renea Medvešeka.

4. Nagradu za najbolju glumicu dobila je Ani Creţu za ulogu Pinocchia , u predstavi „Pinocchio", kazališta Ion Creanga iz Bukurešta (Rumunjska).

5. Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu dodjeljuje se Nini Violić, za ulogu u predstavi „Gulliverova putovanja", Zagrebačkog kazališta mladih, u  režiji Olivera Frljića.

6. Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dodjeljuje se Frani Maškoviću za ulogu u predstavi „Gulliverova putovanja", Zagrebačkog kazališta mladih, u  režiji Olivera Frljića.

7. Nagrada za najbolju scenografiju dodjeljuje se Ivi Matiji Bitangi i Leu Vukeliću  za predstavu „Gulliverova putovanja", Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Olivera Frljića.

8. Posebnu nagradu za likovnost dodjeljuje se predstavi „Tatica je uvijek u pravu" u izvedbi Credo Theatra iz Sofije (Bugarska).

9. Posebna nagrada Gradskom kazalištu lutaka Rijeka za promicanje neverbalnog izraza u kazalištu za djecu i mlade u predstavi „Moje tijelo", autora i redatelja Žaka Valenta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE