Naslovnica > VIJESTI > INFO > Svjetski dan kazališta za djecu i mlade & Svjetski dan lutkarstva

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade & Svjetski dan lutkarstva

Svake godine 20. ožujka slavi se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Hrvatski centar ASSITEJ I Hrvatski centar UNIMA ove će ga godine obilježiti zajedno sa Svjetskim danom lutkarstva, u Vinkovcima 20. i 21.ožujka.2015.
Share on facebook
Share on twitter

U svim gradovima igrat će se   predstave za djecu uz koje će se čitati poruke Svjetskog  ASSITEJ-a i Svjetske UNIMA-e, te poruke Hrvatskog centra ASSITEJ i Hrvatskog centra UNIMA,a koje prenosimo u nastavku.

ASSITEJ (Međunarodna organizacija kazališta za djecu i mlade / Association Internationale du Theatre pour l' Enfance et la Jeunesse) je tvorac međunarodne mreže koja povezuje tisuće kazališta i samostalnih umjetnika iz gotovo 70 svjetskih zemalja. Ured Glavnog tajništva Svjetskog Assitej-a od 2008. -2014. djelovao je u Zagrebu za vrijeme mandata Ivice Šimića kao Glavnog tajnika ove ugledne svjetske organizacije.

Hrvatski centar ASSITEJ djeluje od 1996. godine kao  udruga kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj. Njegovo članstvo čini 24 najistaknutijih kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj

Na Svjetski dan kazališta za djecu i mlade  kazališta za djecu i mlade  prije početka predstave pročitati će međunarodnu i hrvatsku poruku koju je ove godine napisala Silvija Šesto poznata hrvatska spisateljica za djecu.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE