Naslovnica > VIJESTI > POLITIKA > Upoznajte nominirane: Snježana Banović

Upoznajte nominirane: Snježana Banović

Snježana Banović nominirana je za Teatar.hr Nagradu publike u kategoriji osobe godine. [VIDEO]

Snježana Banović rođena je 1963. u Zagrebu, gdje je studirala francuski i španjolski jezik na Filozofskom fakultetu. Akademiju dramske umjetnosti – odsjek Kazališna režija i radiofonija diplomirala je 1990. u klasi prof. Georgija Para. Usavršavala se na brojnim stipendijama u inozemstvu od čega treba izdvojiti Fullbrightovu stipendiju 1997. na sveučilištu Yale u USA, ljetnu kazališnu školu u Marly le Roi u Francuskoj 1994. te stručni program Leadership as Performance Art na Chicago Graduate School of Bussiness u Londonu 2006. godine. Godine 2011. doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2003. godine predaje na Akademiji dramske umjetnosti.

Tijekom 2001. bila je članica Vijeća za kazalište Ministarstva kulture RH i Predsjednica Vladinog Povjerenstva za Dramu Dubrovačkih ljetnih igara. Od veljače 2001. do studenog 2002. bila je ravnateljica Drame HNK Zagreb. Godine 2007. bila je ravnateljica Ustanove u kulturi Rachlin i Friends u Dubrovniku.

Do danas je ostvarila preko trideset režija u Hrvatskoj i u inozemstvu i to u kazalištima DK Gavella, HNK Zagreb, HNK Rijeka, HNK Osijek, ITD, Kerempuh, Komedija, Novi život, Žar ptica, Kazalište Virovitica, KMD Dubrovnik, Atelje 212 Beograd, ITI Prag, HNK Varaždin, Mala scena Zagreb, Hrvatski radio, WSC Theatre, Nebraska USA.

Za Snježanu Banović, kao i za druge kandidate nominirane za Teatar.hr Nagrade publike glasati možete do 20. studenoga, ovdje.

Dodjela nagrada zbit će se u Tvornici kulture, 21. studenoga od 21 sat, a svoje ulaznice za nju možete nabaviti ovdje.

3 Responses

  1. Gdjo Banović razmišljate li o kandidaturi na mjesto intendanta možda nekog kazališta izvan Zagreba?

  2. Draga Leonora21, kad bih i razmišljala, ne bih “stala” u nijednu lokalnu/šerifsku politiku u RH. Nisam poslušna, nisam na liniji pa je bolje da i ne razmišljam….

  3. Iskreno se nadam da ćete ipak i dalje razmišljati pa i pokušati jer u protivnom sve ostaje na istom. Stvari će se jednom morati početi mijenjati, možda i prije no što mislimo. Vrlo rado bih Vas vidjela kao (neposlušnog) provoditelja novih kazališnih vizija. A što ako je to ipak Vaša sudbina?

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE