Search
Close this search box.

In suspension / U trenu

GODINA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Predstava je niz bajkovitih priča u kojima se događaju neobične stvari. Uz pomoć najsloženije lutkarske tehnike, marionete, Stephen Mottram stvara atmosferu za koju službena najava tvrdi da publiku proganja još dugo nakon što su lutke pospremljene.
autorski tim funkcija
Stephen Mottramredatelj
Glyn Perrinskladatelj
Simon Watersskladatelj
Stephen Mottramoblikovatelj lutaka
Pete McPhailskladatelj
izvođači uloge
Stephen Mottram

Važan element ove predstave jest i glazba, koju su za ovu prigodu skladala trojica britanskih skladatelja – Glyn Perrin, Simon Waters i Pete McPhail. Mottram je s autorima glazbe blisko surađivao s ciljem da odnos između zvuka i vizualnih elemenata bude potpuno svjestan tijekom čitave izvedbe.

Stephen Mottram radio je za različite lutkarske trupe u Ujedinjenom Kraljevstvu prije no što je 1982. dobio stipendiju vlade koja mu je omogućila da studira pantomimu i provodi vrijeme u Mađarskom nacionalnom lutkarskom kazalištu. Njegov rad istražuje odnos između elektro-akustične glazbe i pokreta-slike. Stephen je također radio na filmovima poput Mala trgovina strave, Priče iz Dekamerona i Niti. Stephen Mottram već je sudjelovao na PIF-u. Njegova izvedba predstave Nosači sjemena bila je dio programa 31. PIF-a. Osvojio je nagradu za animaciju.

The Guardian opisuje svijet Stephena Mottrama kao maleni svijet pun napetosti i iznenađenja, a Independent on Sunday tvdi da Mottram dovodi lutkarski zanat na visoko sofisticiranu razinu koja oduševljava publiku.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE