Naslovnica > PREDSTAVE > Razloga 4 / 4 Reasons

Razloga 4 / 4 Reasons

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Edward Clug ni ove godine nije zaobišao zagrebačke kazališne daske, pa tako u HNK Zagreb možete pogledati njegov novi projekt napravljen u suradnji s glazbenikom Milkom Lazarom

Čest gost na hrvatskim kazališnim daskama, slovenski koreograf rumunjskog podrijetla, ravnatelj baleta SNG Maribor, Edward Clug, vraća se u HNK Zagreb s novim autorskim projektom pod nazivom Razloga 4, no ovog puta s tom razlikom da u predstavi po prvi puta surađuje s članovima zagrebačkog baletnog ansambla, ali i činjenicom da im se na sceni neće pridružiti i sam, kao što je to čest slučaj u mnogim njegovim koreografijama.

Glazbu za predstavu pod nazivom Četiri sonate za violinu i klavir skladao je afirmirani slovenski glazbenik Milko Lazar, domaćoj publici poznat kao Clugov suradnik na predstavi Prêt-à-porter, s kojom su gostovali prošle godine na Riječkim ljetnim noćima, a čiju se glazbu najbolje može opisati kao mješavinu komorne, jazz i improvizacije, s ponekim izletima u etno.

Dakle, radi se o koreografiji s kojom je Clug premijerno nastupio u jesen 2008. na sceni portugalskog nacionalnog baleta Companhia nacional de Bailado, i s kojom je trenutačno njezin ansambl na turneji, a bazira se na minimalističkim i repetativnim plesnim pokretima.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Y9VBs8Apozw]
Four Reasons u izvedbi CNB Portugal

No da samo ples nije stavljen u prvi plan, govori činjenica kako Clug i Lazar rade komad u kojem ples i glazba stoje ravnopravni jedan prema drugom, potpuno nepodređeni. Lazar namjerava glazbu za 'Razloga 4' izvoditi i koncertno, pa tako ne čudi što ćete ga moći zateći na sceni, s klavirom, kako je uživo izvodi zajedno s violinisticom Jelenom Ždral.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter