Search
Close this search box.

Razloga 4 / 4 Reasons

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Edward Clug ni ove godine nije zaobišao zagrebačke kazališne daske, pa tako u HNK Zagreb možete pogledati njegov novi projekt napravljen u suradnji s glazbenikom Milkom Lazarom
autorski tim funkcija
Milko Lazarskladatelj
Zrinka Petrušanecinspicijent
Edward Clug koreograf
Edward Clug redatelj
Edward Clug scenograf
Edward Clug kostimograf
Edward Clug oblikovatelj svjetla
Liliana Zaveršnikkorepetitor
Ljudmila Šumarovaglazbeni voditelj
Suzana Bačićbaletni majstor

Čest gost na hrvatskim kazališnim daskama, slovenski koreograf rumunjskog podrijetla, ravnatelj baleta SNG Maribor, Edward Clug, vraća se u HNK Zagreb s novim autorskim projektom pod nazivom Razloga 4, no ovog puta s tom razlikom da u predstavi po prvi puta surađuje s članovima zagrebačkog baletnog ansambla, ali i činjenicom da im se na sceni neće pridružiti i sam, kao što je to čest slučaj u mnogim njegovim koreografijama.

Glazbu za predstavu pod nazivom Četiri sonate za violinu i klavir skladao je afirmirani slovenski glazbenik Milko Lazar, domaćoj publici poznat kao Clugov suradnik na predstavi Prêt-à-porter, s kojom su gostovali prošle godine na Riječkim ljetnim noćima, a čiju se glazbu najbolje može opisati kao mješavinu komorne, jazz i improvizacije, s ponekim izletima u etno.

Dakle, radi se o koreografiji s kojom je Clug premijerno nastupio u jesen 2008. na sceni portugalskog nacionalnog baleta Companhia nacional de Bailado, i s kojom je trenutačno njezin ansambl na turneji, a bazira se na minimalističkim i repetativnim plesnim pokretima.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=Y9VBs8Apozw]
Four Reasons u izvedbi CNB Portugal

No da samo ples nije stavljen u prvi plan, govori činjenica kako Clug i Lazar rade komad u kojem ples i glazba stoje ravnopravni jedan prema drugom, potpuno nepodređeni. Lazar namjerava glazbu za 'Razloga 4' izvoditi i koncertno, pa tako ne čudi što ćete ga moći zateći na sceni, s klavirom, kako je uživo izvodi zajedno s violinisticom Jelenom Ždral.

Komentirajte

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite
naš
Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE