Naslovnica > MAGAZIN > BLENDA > Blenda: Macbeth @ Sydney Theatre Company

Blenda: Macbeth @ Sydney Theatre Company

Australski teatar premijerno je izveo Shakespeareovu dramu o 'onom škotskom kralju', u kojoj su glavne uloge zaigrali Hugo Weaving i naša Melita Jurišić. Kritičari tvrde da ćemo o redatelju Kipu Williamsu još puno čuti.
Share on facebook
Share on twitter

O Sydney Theatre Company pisali smo puno i često, ne samo zbog njihovih predstava, već i zbog činjenice da je kazalište godinama vodio bračni par Cate Blanchett i Andrew Upton.

Blanchette s, u međuvremenu, oprostila od ravnateljskog mjesta, no Upton je ostao, a nova produkcija Macbetha trebala bi njegov mandat pogurati u novom smjeru.

Iako su isprva bili iznimno sumnjičavi prema odabiru, što redatelja, što glavnog glumca, kritičari se  post festum slažu da je redateljska vizija Kipa Williamsa sjajna, a Hugo Weaving igra ulogu života.

Najlošije je prošla Melita Jurišić, za koju primjerice The Guradian tvrdi da je sjajna glumica, no da Lady Macbeth igra promašeno, ostvarujući sa suprugom više majčinski no odnos najbijen seksualnošću.

Bilo kako bilo, Macbeth će vjerojatno uskoro na put, a dok ne stigne u naše krajeve, nudimo vam galeriju fotografija s premijerne izvedbe.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI