Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Poplave ‘odnijele’ Biljanu Srbljanović

Poplave ‘odnijele’ Biljanu Srbljanović

Kako je zbog jednog tvita slavna dramatičarka opet postala državni neprijatelj broj 1 u Srbiji.
Share on facebook
Share on twitter

U petak, 16. svibnja 2014. godine u 21 sat u beogradskoj Galeriji “Štab” održavala se prethodno najavljena promocija debitantskog romana Đorđa Miketića, naslovljenog Paradajz, a u izdanju kuće Geopoetika.

Samo desetak minuta prije početka promocije, na istu je, sve one koji su je pratili na Twitteru, pozvala i dramatičarka Biljana Srbljanović i to slijedećim tvitom:

Biljana-Srbljanovic-skandalozni-tvit-o-poplavama1-670x480

Dva dana kasnije, točnije u nedjelju, 18. svibnja, srpski tabloid Telegraf  taj je tvit pretvorio u potjernicu za dramtičarkom objavljujući tekst pod naslovom MOŽE LI ODVRATNIJE? Ovo je tvit zbog kojeg Biljanu Srbljanović prezire cela Srbija.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor javnosti - u komentarima pod tekstom na Telegrafovom sajtu objavljivani su (usprkos disclaimeru o zabrani govora mržnje) otvoreni pozivi na ubojstvo Biljane Srbljanović, a slična se stvar dogodila potom i na stranicama drugih medija koji su vijest prenijeli, te naročito na društvenim mrežama.

Zaludu su autoričini prijatelji objašnjavali kad je, kako i zašto tvit nastao, kako je možda neduhovit, ali nije zlonamjeran ili uvredljiv  - povratka nije bilo. Lavina mržnje je pokrenuta, čemu se - doduše - i nije za čuditi u zemlji u kojoj vrhovni crkveni poglavar za poplave okrivljuje Paradu ponosa i Conchitu Wurst.

Srbljanović je ubrzo potom ugasila svoj Twitter profil, a na prijetnje i novinske tekstove - barem zasad - nije odgovorila.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI