Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Budućnost hrvatske opere u – Beču

Budućnost hrvatske opere u – Beču

U Beču upravo stasa generacija darovitih hrvatskih studenata opernog pjevanja, u čiju će se kvalitetu uskoro moći uvjeriti publika kultnog šenbrunskog teatra.
Share on facebook
Share on twitter

Die Universität für Musik und darstellende Kunst Wien iliti kraće MDW ugledno je bečko sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti zaslužno za edukaciju brojnih velikih zvijezda današnje klasične glazbe, na koje se usavršavati dolaze mladi talenti sa svih strana svijeta.

Dio edukacijskog procesa na toj školi su i produkcije koje se redovito izvode u prekranom Schlosstheatere u  Schönbrunnu, a u kojima studenti zajedno s profesorima postavljaju i izvode klasike opernog repertoara.

Jedna od takvih produkcija je i nadolazeća premijera Mozartove opere Don Giovanni pod glazbenim vodstvom Christopha U. Meiera,čiju režiju potpisuje Reto Nickler, a u kojoj je od 17 uloga čak njih pet dopalo hrvatske studenate MDW-a.

to su redom - Iva Martinčević (Donna Elvira), Tamara Ivaniš i Anamarija Brkić (Zerline), David Oštrek (Masetto), te Matija Meić u - naslovnoj ulozi!

Predstava će se od 4. do 7. svibnja izvoditi u Schönbrunnu, a potom reprizirati i tijekom ljetnog masterclass programa ISA akademije u kolovozu, kad su na programu sve tri opere nastale u suradnji Mozarta i libretista Lorenza Da Ponte. Uz već spomenutog Don Giovannija, to su još i Figarov pirCosì fan tutte, a kojima također nastupaju hrvatski jevači - Antonio Korade (Basilio) i ponovno David Oštrek i to kao - Figaro.

Za nadati se da će ove sjajne bečke vijesti doći i do domaćih opernih uprava te da ćemo ovu generaciju pjevača uskoro moći gledati i slušati i na domaćim scenama.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI