Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Izvoz: ‘Forecasting’ u Nancyju

Izvoz: ‘Forecasting’ u Nancyju

Predstava autora Giuseppe Chicoa i Barbare Matijević biti će izvedena u francuskom gradu Nancyju, 16., 17. i 18. travnja u sklopu festivala Ring u Nacionalnom dramskom centru La Manufacture.
Share on facebook
Share on twitter

'Forecasting' se temelji na zbirci amaterskih videa preuzetih s najpopularnijeg internetskog servisa za razmjenu video sadržaja - YouTubea. Izvođačica manipulira laptop na čijem se zaslonu nižu videi s YouTubea, od kojih svi poštuju mjerilo 1:1, tj. odgovaraju realnim veličinama osoba i predmeta.

Iz ovog naoko jednostavnog kriterija proizlazi iznenađujući niz prostornih i vremenskih pomaka. Zaslon postaje mjesto raskrižja između tijela izvođačice i dvodimenzionalnog svijeta slika koje pripadaju drugim ljudima, na drugim mjestima. Rezultat je vrtoglav hibridni doživljaj, zona neodređenosti koja fluktuira ovisno o prirodi samih videa - u rasponu od banalnosti svakodnevnih situacija, radnji i predmeta,  do mogućnosti njihove transformacije u nova sredstva samopripovijedanja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI