Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Studenti ADU u Berlinu

Studenti ADU u Berlinu

Studenti glume, kazališne režije i dramaturgije zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pozvani su kao partneri na Plus program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala nove drame, koji se održava od 3. do 13. travnja.
Share on facebook
Share on twitter

Festival of International New Drama, Shaubuhne - Berlin,  jednan je od najznačajnijih kazališnih događanja u Europi, na kojemu će 13 zagrebačkih studenata imati prilike sudjelovati u intenzivnom programu radionica, koje vode europski kazališni umjetnici, poput Thomasa Ostermeiera i Biljane Srbljanović, priopćeno je iz Akademije.

Uz radionice, studenti će se susresti i s međunarodno poznatim redateljima i njihovim timovima, te imati prilike upoznati kolege iz Francuske i Njemačke.

Dekan Akademije, kazališni redatelj Borna Baletić, o odlasku u Berlin istaknuo je kako mu je velika čast i zadovoljstvo biti ovogodišnjim partnerom programa Festivala, s obzirom da se radi o vrhunskim profesionalcima od kojih će naši studenti imati prilike učiti.

"Za samu Akademiju, ovaj je poziv veliko priznanje, ali svakako i poticaj za daljnji uspješan rad, koji je ovom prilikom ponovno prepoznat u europskim okvirima", naglašava Baletić.

Uz pratnju dekana, u Berlin odlaze studenti kazališne režije Ivan Planinić i Lea Anastazija Fleger, studenti dramaturgije Mila Pavičević i Ivan Penović, te studenti glume Silvio Mumelaš, Nikola Baće, Dajana Čuljak, Tina Orlandini, Martina Čvek, Luka Bulović, Katarina Strahinić, Mateo Videk i Irena Tereza Prpić.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI