Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > 2. Gumbekovi dani

2. Gumbekovi dani

Drugi međunarodni festival cabareta, na kojemu će biti izvedeno 12 domaćih i stranih predstava, održat će se od 13. do 27. ožujka u Zagrebu, u organizaciji Glumačke družine Histrion.
Share on facebook
Share on twitter

Festival je posvećen zagrebačkoj cabaretskoj tradiciji i cabaretskom umjetniku Mladenu Crnobrnji Gumbeku (1939. - 2000.). Na otvaranju bit će izvedene Arsenove teatralije, u kojima uz Arsena Dedića i Gabi Novak sudjeluju i Branka Cvitković, Goran Grgić, Žarko Potočnjak, Sanja Marin, Zlatko Vitez i drugi glumci.
Festival završava 27. ožujka, kad će večer biti posvećena Mladenu Crnobrnji Gumbeku. Tada će biti dodijeljene i četiri nagrade - za najbolji cabaret, za najbolju mušku i žensku ulogu te za izvanredan doprinos oživljavanju cabareta.

program:

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

3 Responses

  1. Počeli su Gumbekovi dani -gledala sam predst Obično veče glumca M. Gutovica,dvorana bješe dupkom puna ,osim tzv .obične publike i Žirija bješe i dosta ljudi iz kazal.miljea .Obično veče je -veče jednog dobrog glumca – i s tim da predložak ne pati od prevelikih poruka, angažiranosti.nego je sazdano od tzv humora uporabljivog i primjenjivog svugdje,obične crtice životne kao kolaž ,vrlo duhovito, dobro-glumački- izvedeno(konačno ta predstava je dugog vijeka -kako piše u prog.knjižici)publika je zdušno i srčano -sa velikim aplauzom propratila kraj izvedbe!!(kritičari koji bjehu na predst.će sigurno o tome podrobnije pisati)

  2. Od teatra Histrion -pored svih drugih-događanja u tom zapravo novom Kazališnom domu-je festival Gumbekovi dani-odlična ideja i nekako je prvenstveno vezan z GLumca kao izvođača….j.matkovic

  3. Bez glumca nema theatra(to i redatelji govore,a netko reče da redatelj bez glumca se može,jedino na sceni igrati sa šahovskim figurama) ….

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI