Naslovnica > PREDSTAVE > Buba u uhu (Kerempuh)

Buba u uhu (Kerempuh)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Komični kaos šarenog društva Feydeauovog Hotela Coq d’Or, preselio se u Kerempuh u režiji Krešimira Dolenčića.

La Puce à l'oreille ili Buba u uhu  komedija je  Georgesa Feydeaua,  nastala na vrhuncu Belle Époque., 1907. godine.

Radnja izvornika smještena je u Pariz početkom 20. stoljeća. Raymonde Chandebise, nakon godina bračne sreće počinje sumnjati u vjernost svog supruga Victora Emmanuela, koji je naglo postao seksualno neaktivan.  Raymonde ne zna da je to posljedica njegova dušvenog stanja. Svoje sumnje, ona će povjeriti Lucienne, koja joj predlaže da supruga podvrgne testu: Lucienne mu napiše pismo pretvarajući se da je anonimna onožavateljica, a u kojem predlaže sastanak u Hotelu Coq d’Or, mjestu dubiozne reputacije, ali s puno viđenih klijenata. Na mjestu sastanka planira se pojaviti Raymonde i suočiti se sa suprugom.

No, kad Victor Emmanuel dobije pismo, ono u njemu ne pobudi nikakve želje za susretom s neznankom, dapače, on pomisli da je pismo namijenjeno njegovu prijatelju Tournelu, zgodnome neženji. Victor Emmanuel, međutim ne zna, da je  Tournel 'bacio oko' na Raymondeu. Bilo kako bilo, Tournel s veseljem prihvaća otići na sastanak.

Camille, mladi nećakinja Victora Emmanuela, oduševljen je što je uz pomoć Dr. Finachea ispravio govornu manu. To odlučuje proslaviti s kućnom kuharicom Antoinette, u Hotelu Coq d’Or, kamo ih slijedi Etienne, Antoinettin ljubomorni suprug. Sam  dr. Finache odlučuje pak otići u hotel u potrazi za društvom.

Victor Emmanuel pokazuje pismo Lucienneinu suprugu, Carlosu Homenidesu de Histangua, strastvenom i nasilnom Španjolcu koji odmah prepoznaje suprugin rukopis i odjuri u hotel, zaklinjući se kako će je ubiti. Slijedi ga Victor Emmanuel, nadajući se da će spriječiti ubojstvo.

Kad se svi oni nađu u hotelu, nastat će neviđeni kaos i zbrka, no ta će komedija beskrajnih nesporazuma na koncu ipak završiti sretno...

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter