Naslovnica > PREDSTAVE > Buba u uhu (Kerempuh)

Buba u uhu (Kerempuh)

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
PRODUKCIJA:
VRSTA:
NAZIV IZVORNIKA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Komični kaos šarenog društva Feydeauovog Hotela Coq d’Or, preselio se u Kerempuh u režiji Krešimira Dolenčića.
autorski tim funkcija
Ivona Tomićasistent redatelja
Ivana Jelušićasistent kostimografa
Ivana Jelušićautor šešira
Matej Meštrovićskladatelj
Renata Carola Gaticasavjetnik za španjolski jezik
Valentina Crnković scenograf
Ana Tonković Dolenčićdramaturg
Ana Tonković Dolenčićautor adaptacije
Vladimir Gerićprevoditelj
Georges Feydeauautor teksta
Vesna Kolarecoblikovatelj svjetla
Željka Fabijanić Šaravanjaoblikovatelj svjetla
Krešimir Dolenčićredatelj
Doris Kristićkostimograf
izvođači uloge
Ana Maras HarmanderLucienne Homenidès De Histangu
Anita Matić DelićAntoinette *
Borko PerićVictor-Emmanuel Chandebise / Poche
Edo VujićRugby
Elizabeta KukićOlympe Ferraillon
Filip DetelićRomain Tournel
Hrvoje KečkešAugustin Ferraillon
Linda BegonjaRaymonde Chandebise
Luka PetrušićEtienne
Maja PosavecAntoinette *
Mario MirkovićBuba u uhu O predstavi Autorski tim i ansambl zajednička Georges Feydeau: BUBA U UHU Prevoditelj: Vladimir Gerić Redatelj: Krešimir Dolenčić Dramaturgija i adaptacija teksta: Ana Tonković Dolenčić Kostimografkinja: Doris Kristić Scenografkinja: Valentina Crnković Glazba: Matej Meštrović Dizajnerice svjetla: Vesna Kolarec i Željka Fabijanić Šaravanja Asistentica redatelja: Ivona Tomić Asistentica kostimografkinje i izrada šešira: Ivana Jelušić Savjetnica za španjolski jezik: Renata Carola Gatica 2C4A8576 (2) Uloge Victor-Emmanuel Chandebise - Borko Perić Raymonde Chandebise - Linda Begonja Camille Chandebise - Željko Königsknecht Romain Tournel - Filip Detelić Doktor Finache - Tarik Filipović Etienne - Luka Petrušić Antoinette - Anita Matić Delić/Maja Posavec Carlos Homenidès De Histangua
Mia BegovićEugénie
Tarik FilipovićDoktor Finache
Velimir ČokljatBaptistin
Željko KönigsknechtCamille Chandebise

La Puce à l'oreille ili Buba u uhu  komedija je  Georgesa Feydeaua,  nastala na vrhuncu Belle Époque., 1907. godine.

Radnja izvornika smještena je u Pariz početkom 20. stoljeća. Raymonde Chandebise, nakon godina bračne sreće počinje sumnjati u vjernost svog supruga Victora Emmanuela, koji je naglo postao seksualno neaktivan.  Raymonde ne zna da je to posljedica njegova dušvenog stanja. Svoje sumnje, ona će povjeriti Lucienne, koja joj predlaže da supruga podvrgne testu: Lucienne mu napiše pismo pretvarajući se da je anonimna onožavateljica, a u kojem predlaže sastanak u Hotelu Coq d’Or, mjestu dubiozne reputacije, ali s puno viđenih klijenata. Na mjestu sastanka planira se pojaviti Raymonde i suočiti se sa suprugom.

No, kad Victor Emmanuel dobije pismo, ono u njemu ne pobudi nikakve želje za susretom s neznankom, dapače, on pomisli da je pismo namijenjeno njegovu prijatelju Tournelu, zgodnome neženji. Victor Emmanuel, međutim ne zna, da je  Tournel 'bacio oko' na Raymondeu. Bilo kako bilo, Tournel s veseljem prihvaća otići na sastanak.

Camille, mladi nećakinja Victora Emmanuela, oduševljen je što je uz pomoć Dr. Finachea ispravio govornu manu. To odlučuje proslaviti s kućnom kuharicom Antoinette, u Hotelu Coq d’Or, kamo ih slijedi Etienne, Antoinettin ljubomorni suprug. Sam  dr. Finache odlučuje pak otići u hotel u potrazi za društvom.

Victor Emmanuel pokazuje pismo Lucienneinu suprugu, Carlosu Homenidesu de Histangua, strastvenom i nasilnom Španjolcu koji odmah prepoznaje suprugin rukopis i odjuri u hotel, zaklinjući se kako će je ubiti. Slijedi ga Victor Emmanuel, nadajući se da će spriječiti ubojstvo.

Kad se svi oni nađu u hotelu, nastat će neviđeni kaos i zbrka, no ta će komedija beskrajnih nesporazuma na koncu ipak završiti sretno...

Odgovori

PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE