Upoznajte nominirane: Saša Božić

Saša Božić nominiran je i ove godine za Teatar.hr Nagradu Publike u kategoriji redatelja / koreografa godine, a njegova je kompanija de facto po prvi put nominirana za nezavisno kazalište godine. [VIDEO]

  

Saša Božić je rođen u Vinkovcima 1979.

Diplomirao kazališnu režiju i radiofoniju 2006. na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Nakon diplome radi u Oslu, Berlinu, Beogradu i Bruxellesu gdje surađuje s koreografima: Isabele Schaad (Njemačka), Simone Aughterloney (Njemačka), Francesca Scavette (Norveška), Martine Pisani (Francuska) i Dalija Aćin (Srbija).

Radovi Saše Božića predstavljeni su na Eurokazu, BITEF-u, Transeuropa festivalu; surađuje s europskim kazališnim kućama poput Hebbel am Ufer (Njemačka), Kaaitheatr (Belgija), Pact Zollverein (Švicarska), Gessnerale (Švicarska), The National Dance Centre (Finska), Beogradsko dramsko pozorište (Srbija).

Kroz 2008. i 2009. kordinirao je popratni program Eurokaza, a trenutno radi kao asistent na Odsjeku za scenski pokret pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, kućni je dramaturg Zagrebačkog plesnog ansambla, a s Barbarom Matijević vodi nezavisnu kazališnu skupinu de facto.

Glasati za vaše favorite možete ovdje.

Ulaznice za dodjelu Teatar.hr Nagrada Publike po cijeni od 40 kuna u pretprodaji i 45 kuna na dan dodjele možete nabaviti na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture:

Tvornica Kulture, Lj. Posavskog 1
Daily News, Importanne center, podhodnik
Daily News tobacco shop, Hoto Centar Cvjetni
Churchill Cigar Shop, City Center ONE
Churchill Cigar Shop, Avenue Mall
Churchill Cigar Shop, Arena Centar

…ali i online - ovdje

Ukoliko, pak, na dodjelu planirate doći u većem društvu, preporučamo vam VIP pakete ulaznica, sa stolom u parteru i pićem dobrodošlice, a koje možete naručiti ovdje.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.