Naslovnica > VIJESTI > INFO > Vanji Popović Zlatni lovorov vijenac 53. MESS-a

Vanji Popović Zlatni lovorov vijenac 53. MESS-a

Najviše priznanje 53. MESS-a u Sarajevu, Zlatni lovorov vijenac za doprinos umjetnosti teatra, dobila je istaknuta kostimografkinja Vanja Popović.
Share on facebook
Share on twitter

Vanja Popović je u umjetničkoj karijeri od 1971. do danas realizirala više od 500 projekata različitih žanrovskih i stilskih usmjerenja u kazalištu, na televiziji i filmu, a stvaralački opus u oblastima kostimografije i scenografije predstavila je na gotovo svim scenama bivše Jugoslavije.

Direktor MESS-a Dino Mustafić naveo je u obrazloženju nagrade da je Vanja Popović jedna od najznačajnijih i najkreativnijih kazališnih umjetnica u BiH, koja je radila na stotine predstava, kostimografija i scenografija za suvremene i klasične predstave, opere i balete.

Mustafić je istaknuo njezinu ljubav prema teatru, maštovitost i kreativnost, dodajući  kako je njen opus i sofisticiran, poetski, harmoničan i snažan, te uvijek do kraja precizan, a zanatski i tehnički savršeno izveden.

Vanja Popović nagrađivana je kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji…

Na XIV Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu kreirala je kostime za svečanost otvaranja i zatvaranja Igara, a izlagala je i na mnogobrojnim kolektivnim i samostalnim izložbama društava primenjenih i likovnih umetnika.

Svečana ceremonija dodele nagrade zbit će se 7. listopada u Narodnom pozorištu u Sarajevu, u završnici 53. MESS-a koji je posvećen ove godine osvajanju sreće.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI