Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Vodimo vas na premijeru ‘Zagreb gori’

Vodimo vas na premijeru ‘Zagreb gori’

Najnovija predstava DK Dubrava bavi se problemom diskriminacije drugih i drugačijih, a premijerno će biti izvedena 12. listopada. Za premijeru imamo 2x2 ulaznice...
Share on facebook
Share on twitter

Što to muči naizgled običnu obitelj Dusper iz Durbave, mitskog predgrađa metropole, izgubljenu u poratnim i predeuropskim vremenima, saznat ćete u u predstavi Zagreb gori, novom projektu Ksenije Zec i Saše Božića.

Predstava nastaje prema dramskom tekstu višestruko nagrađivanog srpskog autora Milana Markovića (u dramaturškoj prilagodbi Pavlice Bajsić), a namijenjen je starijim razredima osnovne škole i srednjoškolcima.

Kombinirajući elemente klasične tragedijske strukture sa dramaturškim rezovima pop-trash estetike, mjuzikla i fizičkog teatra, ovaj kazališni pastiš bavi se problemom diskriminacije Roma u društvu i otežanim prihvaćanjem različitosti, drugih i drugačijih.

Nakon izvedbi predstave biti će organizirani razgovori sa publikom u kojima će sudjelovati autori i glumci.

No, prije razgovora slijedi premijera, koja će se zbiti u DK Dubrava 12. listopada u 19:30 sati, a mi za istu imamo 2x2 ulaznice koje mogu biti vaše ako nam do četvrtka, 10. listopada, na adresu nagradna@teatar.hr javite - tko sve u predstavi igra?

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE