Naslovnica > PREDSTAVE > Planet 8 alias Operacija Neptun

Planet 8 alias Operacija Neptun

DATUM PREMIJERE:
GODINA:
VRSTA:
OCJENA PUBLIKE:
12345
Scenska suita za ansambl i (samo)refleksiju novi je projekt mlade splitske autorice Mirele Ivičević.
autorski tim funkcija
Vedran Hlebinspicijent
Vedran Hlebdramaturški savjetnik
Davorka Begovićproducent
Mirela Ivičevićautor koncepta
Mirela Ivičevićautor teksta
Mirela Ivičevićskladatelj
Petra Hrašćanecsuradnik za scenski pokret
Bojan Gagićoblikovatelj svjetla
izvođači uloge
Dunja Kobasviolina, glas
Goran Jurkovićsaksofon
Kaja Farszkyudaraljke
Marija Lešajasopran

Mirela Ivičević diplomirala je kompoziciju u klasi prof. Željka Brkanovića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, završila poslijediplomski studij medijske kompozicije i primijenjene glazbe na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi prof. Klausa – Petera Sattlera (Medienkomposition) i Christiana Mühlbachera (Jazz komposition und Arrangement). Piše glazbu za solo instrumente, različite komorne ansamble, simfonijski orkestar, manje jazz ansamble i Big band, kompozicije za instrumente i elektroniku, elektroakustičke kompozicije, kompozicije za folklorne ansamble, aranžmane za različite vokalno-instrumentalne sastave, glazbu za film, te opere, a upravo je po jednoj od njih, Za tri lipe, i najpoznatija domaćoj kazališnoj publici.

U sklopu Ganz novog festivala i produkciji Muzičkog salona Ivičević predstavlja svoj novi autorski projekt podnaslovljen Scenska suita za ansambl i (samo)refleksiju, a koji sama najavljuje ovako:

Dijete miješanog braka kritičkog i zvučnog doživljaja svijeta. Bliski srodnik instrumentalnog teatra Maurizia Kagela i arhetipskog Neptuna za kojeg se zvuk kao izražajno sredstvo najčešće vezuje. Reciklirajući svat, služi se svime što vidi i čuje, tolerantan, ne cenzurira. Ne štedi, preispituje sve što mu dođe pod ruku, pa i onog tj. onu u čijoj je misaonoj galaksiji nastao. Prirodno je stanište glazbenika koji se zbilje ne boje, već u potrazi za subverzivnom snagom glazbe, od krhotina zbilje i postojećih glazbenih elemenata grade novi zvučno-vizualni svijet. Taj svijet zbunjuje, uznemiruje, nasmijava i hrabri: istovremeno je zrcalo ne uvijek idealne stvarnosti, ali i neiscrpnog izvora mogućnosti njezinog preoblikovanja.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE